ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα Καράβια τα Ζαγοριανά…

τα-καράβια-τα-ζαγοριανά-363712

Πρωτότυπη έκθεση στην Αχιλλοπούλειο Εμπορική Σχολή Τσαγκαράδας

Στην Αχιλλοπούλειο Εμπορική Σχολή Τσαγκαράδας λειτουργεί η έκθεση του Βασίλη Καποδίστρια «Κίνησαν τα Καράβια τα Ζαγοριανά», εικαστικές αποτυπώσεις σε ξύλο και μέταλλο. Η έκθεση που διαρκέσει έως σήμερα εντάσσεται στο θεματικό έτος «Μάγνητες και ο πολιτισμός της θάλασσας» και συνδιοργανώνεται από το φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός» και τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Το θέμα της έκθεσης «Κίνησαν τα Καράβια τα Ζαγοριανά» είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο των Αλέξανδρου Καπανιάρης και Νίκου Τσούκα «Ηρθαν τα καράβια τα Ζαγοριανά, όψεις και μνήμες της ναυτιλίας του Ανατολικού Πηλίου από το 1600 έως το 1930». Ειδικότερα ο γνωστός Βολιώτης εικαστικός Βασίλης Καποδίστριας έχει δημιουργήσει δεκαπέντε περίτεχνες συνθέσεις από ξύλο και μέταλλο αναπλάθοντας το μύθο των Ζαγοριανών καραβιών που εκτείνονταν από το Κεραμίδι έως τον Αη Γιάννη.

Ο Βασίλης Καποδίστριας είναι χειρουργός οδοντίατρος από το Βόλο και ασχολείται με τις γλυπτικές κατασκευές από νεαρή ηλικία. Πρωτοεμφανίζεται το 2007 με μία ατομική έκθεση έργων στην Πάου Αργαλαστής υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επίσης έχει συμμετάσχει σε ομαδική έκθεση οδοντιάτρων καλλιτεχνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2010, σε ατομική έκθεση έργων στο ξενοδοχείο Caravel στην Αθήνα το Μάιο του 2013 και αντίστοιχα σε ατομική έκθεση έργων με τίτλο Λόγια της πλώρης στο Μούρεσι Πηλίου, το καλοκαίρι του 2013. Τέλος έχει πραγματοποιήσει ατομική έκθεση στο Μουσείο Κεραμοποιίας Τσαλαπάτα στο Βόλο το Δεκέμβριο του 2013. Η έκθεση θα λειτουργεί από 11:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ. και 6:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ. στην Αχιλλοπούλειο Σχολή Τσαγκαράδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου