ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΚΚ: Θα αξιολογηθούν άμεσα οι προτάσεις που εκκρεμούν

εκκ-θα-αξιολογηθούν-άμεσα-οι-προτάσει-373484

Προτεραιότητες και δεσμεύσεις αναφέρθηκε το ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) στη διάρκεια συνάντησης που είχαν τα μέλη του με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη.

Ανάμεσα στις δεσμεύσεις του ΔΣ είναι να προβεί σε πρωτοβουλίες για τα εξής θέματα:

  • Άμεση αξιολόγηση των νέων προτάσεων, που εκκρεμούν ήδη για μεγάλο διάστημα.
  • Εφαρμογή του εσωτερικού κανονισμού και οργανογράμματος του ΕΚΚ. Σημειώνεται ότι ο εσωτερικός κανονισμός προβλέπεται στον ιδρυτικό νόμο ήδη από το 2010, αλλά δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα.
  • Προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων των επικεφαλής των διευθύνσεων οι οποίες προβλέπονται από το νόμο (μεταξύ αυτών και το Film Commission που θα διευκολύνει την προσέλκυση ξένων παραγωγών) και οι οποίες επίσης ποτέ δεν υλοποιήθηκαν.
  • Συναντήσεις με τους Φορείς της κινηματογραφικής κοινότητας, για να συζητηθούν οι προτάσεις τους και να βρεθούν από κοινού τρόποι γεφύρωσης των διαφορών και επίλυσης των προβλημάτων του χώρου.
  • Επικαιροποίηση χρηματοδοτικών κανονισμών και συμβάσεων προκειμένου να καταστεί αποδοτικότερη και διαφανής η συνεργασία του ΕΚΚ με την κινηματογραφική κοινότητα.
  • Σχεδιασμός νέων δράσεων που θα ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα στη σημερινή, δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία.

Επίσης, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στο ΔΣ του ΕΚΚ και τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού το πρώτο μέρος του πορίσματος στο οποίο κατέληξαν οι ορκωτοί λογιστές, αφού διενήργησαν τον διαχειριστικό έλεγχο (2011-2014) που αποφάσισε το νέο Δ.Σ. του ΕΚΚ και ο οποίος συνεχίζεται.

Σύμφωνα με το πρώτο αυτό μέρος του πορίσματος, διαπιστώνονται σοβαρές οργανωτικές δυσλειτουργίες και παραλείψεις που χρήζουν άμεσης διόρθωσης.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου σημειώνει ότι από την ημέρα του διορισμού του, τον Μάρτιο του 2015, το παρόν ΔΣ αντιμετώπισε τις συνέπειες αυτής της δυσλειτουργίας (που σχετιζόταν και με την παρατεινόμενη έλλειψη Γενικού Διευθυντή), διεκπεραιώνοντας ανειλημμένες και εκκρεμείς υποχρεώσεις που υπήρχαν απέναντι στην ελληνική κινηματογραφική κοινότητα.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου