ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνής διάκριση Βολιώτισσας

διεθνής-διάκριση-βολιώτισσας-377635

Η Μίνα Παναγιωτοπούλου τιμήθηκε στη Γαλλία με το αργυρό μετάλλιο

Μεγάλη διεθνή διάκριση απέσπασε η Βολιώτισσα ποιήτρια Μίνα Παναγιωτοπούλου, η οποία δίνει πολύ αξιόλογα δείγματα έμμετρης γραφής. Ιδιαίτερη τιμή είναι για την πόλη του Βόλου η απονομή αργυρού μεταλλίου στην ποιήτρια Μίνα Παναγιωτοπούλου από τη Διεθνή Ακαδημία Ποίησης και Λογοτεχνίας «Lutece» της Γαλλίας.

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Παρίσι η Μίνα Παναγιωτοπούλου βραβεύθηκε για την ποιητική της συλλογή «Εκάς οι βέβηλοι» με το αργυρό μετάλλιο τόσο από τον πρόεδρο κ. Paul Biondel, όσο και από τα μέλη της διεθνούς Ακαδημίας, οι οποίοι έκαναν λόγο για ένα μεγάλο ταλέντο και έναν ιδιαίτερο τρόπο γραφής.

Πέρυσι απέσπασε το πρώτο βραβείο στο θεματικό διαγωνισμό ποίησης για παιδιά με θέμα «Πατρίδα», ενώ παράλληλα έχει βραβευτεί από πολλούς συλλόγους και φορείς, αποσπώντας περισσότερα από δέκα βραβεία, τα οποία υπογραμμίζουν το ταλέντο και την ευαισθησία που την διακρίνουν.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Βόλο. Με την ποίηση ασχολούμαι από τότε που έμαθα να γράφω. Διαβάζω λογοτεχνία από το Δημοτικό. Το πρώτο μου βραβείο το πήρα 8 ετών, γράφοντας μία έμμετρη έκθεση. Από τότε δε σταμάτησα να γράφω. Εχω εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές, το «Ζωή ανάδρομη» και το «Εκάς οι βέβηλοι», το οποίο μεταφράστηκε στα γαλλικά και βραβεύτηκε με το αργυρό μετάλλιο από τη Γαλλική Ακαδημία» όπως αναφέρει η βραβευμένη ποιήτρια, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η ταλαντούχα Βολιώτισσα ετοιμάζει το τρίτο της βιβλίο που θα εκδοθεί τον προσεχή Οκτώβριο με τίτλο «Η εποχή του όχλου», είναι συνεργάτης του περιοδικού «Πνευματική Λάρισα» και έχει πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκδώσεις. Η ίδια υπογραμμίζει ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για την ίδια η βράβευση από τη Διεθνή Ακαδημία Ποίησης και Λογοτεχνίας «Lutece» της Γαλλίας, που την βραβεύει, όπως προαναφέρθηκε, για δεύτερη φορά.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου