ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φορείς πολιτισμού

φορείς-πολιτισμού-379253

Νέο διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε η Γενική Συνέλευση του Κοινού των Μαγνήτων, του παγκόσμιου σωματείου αποδήμων Μαγνήτων, που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο την Πέμπτη 6 Αυγούστου. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που εξελέγη για τη διετία 2015-2017, αποτελείται από τα παρακάτω επτά μέλη. Πρόεδρος: Παπαρσένος Αχιλλέας, (Ζυρίχη), Αντιπρόεδρος: Πράντζος Νικόλαος (Παρίσι), Γραμματέας: Ζαφραντζά – Βερμέουλεν Σοφία (Λουξεμβούργο/Βόλος), Ταμίας: Δήμου Πασχάλης (Βόλος/Στοκχόλμη). Μέλη Αλεξίου Αικατερίνη (Ρώμη), Ζέρβα Ελένη (Λονδίνο), Ζουπανιώτης Απόστολος (Ν. Υόρκη).

To «Κοινόν των Μαγνήτων» είναι παγκόσμιο σωματείο αποδήμων Μαγνήτων, με έδρα το Βόλο. Βασικοί σκοποί του είναι η συσπείρωση των απανταχού Μαγνήτων με σημείο αναφοράς τον τόπο καταγωγής τους, η προσφορά στη γενέτειρά τους και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και δυνατοτήτων της Μαγνησίας στον πολιτιστικό, οικονομικό και τουριστικό τομέα. Τα μέλη του, που κατάγονται από τη Μαγνησία, ζουν και εργάζονται σε πολλές χώρες του εξωτερικού ή έχουν παλιννοστήσει στη γενέτειρά τους.

Με την ανάληψη σειράς πρωτοβουλιών συμβάλλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στις επιστημονικές, πολιτιστικές και αναπτυξιακές δράσεις της Μαγνησίας, με τη διοργάνωση συνεδρίων, επιστημονικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων καθώς και τη μεταφορά τεχνογνωσίας , την παροχή επιστημονικών συμβουλών και τη γνώση καλών πρακτικών από τις χώρες, όπου δραστηριοποιούνται οι απόδημοι Μάγνητες.

Στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου του, το «Κοινόν των Μαγνήτων» αναπτύσσει συντονισμένη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης στη Μαγνησία ενισχύοντας ιδρύματα κοινωνικής προστασίας.
Για την εκπλήρωση των σκοπών αυτών συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της Μαγνησίας, εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου