ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συγγραφική «εξομολόγηση»

συγγραφική-εξομολόγηση-483752

Το βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη θα παρουσιαστεί στο Βόλο

Το νέο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη με τίτλο «Η εξομολόγηση» θα παρουσιαστεί το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 20.00 στο καφέ Crème de la crème, Tοπάλη 57, μεταξύ Ερμού και Σωκράτους στο Βόλο. Την εκδήλωση διοργανώνουν οι εκδόσεις Μίνωας και το βιβλιοπωλείο Λιαναρίδης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας – εκπαιδευτικός Ελενα Νταβλαμάνου και ο δημοσιογράφος Νίκος Τζούμας. Υπενθυμίζεται ότι ο Σπύρος Πετρουλάκης είναι συγγραφέας του best seller «Το παράθυρο της Νεφέλης».

«Το δεύτερο μυθιστόρημά μου, «Η Εξομολόγηση», βασίζεται σε ένα κομμάτι της δικής της ζωής και σε γεγονότα που εκείνη μου εξιστόρησε. Ακόμα με συνταράζει η θύμηση για το πώς «έφυγαν» οι γονείς της, για το πώς έζησε μακριά από τον αδελφό της και το δράμα που πέρασε στα χέρια της μητριάς της. Ακόμα με συγκλονίζει η δυστυχία που βίωσε σαν μικρό κορίτσι, δώδεκα μόλις χρονών, αφού αναγκάστηκε να ξεριζωθεί από το σπίτι και τον τόπο της. Η Εξομολόγηση βασισμένη σε πραγματικά και φανταστικά γεγονότα αποτελεί για μένα ένα φόρο τιμής στη γυναίκα εκείνη που με μεγάλωσε και με δίδαξε» αναφέρει ο συγγραφέας.

Η χαρισματική γραφή του συγγραφέα καλεί τον αναγνώστη να αποδώσει δικαιοσύνη, να πάρει θέση, να δικαιώσει ή να καταδικάσει πράξεις που σημαδεύουν τις ζωές των ανθρώπων. Μέσα από μια εκ βαθέων «εξομολόγηση» μαθαίνουμε την ιστορία μιας γυναίκας που κατάφερε να νικήσει κάθε εμπόδιο μπροστά στο φόβο της απειλής. Μια καθηλωτική ιστορία από την Κωνσταντινούπολη του 1928 μέχρι την Κόνιτσα του 2013, γεμάτη πόνο, μυστικά, αλλά και δικαίωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου