Θεατρικό εργαστήρι Πανεπιστημίου

Τελευταία ενημέρωση: 2015-05-28, 22:03:33
Θεατρικό εργαστήρι Πανεπιστημίου

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεχίζει τις παραστάσεις με το έργο του Κώστα Φέρρη «Ρεμπέτικοι καημοί». Το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 και ώρα 21.00, στο Δημοτικό Θέατρο Σερρών «Αστέρια», το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα παρουσιάσει το έργο «Ρεμπέτικοι καημοί» στο πλαίσιο της 11ης Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Θεάτρου που θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες από την 29η Μαΐου έως την 12η Ιουνίου 2015. Τετάρτη 3 Iουνίου, Πέμπτη 4 Ιουνίου και Παρασκευή 5 Ιουνίου θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής στις 21.00.

Η έρευνα των κειμένων είναι της Θέσιας Παναγιώτου (με αποσπάσματα από τα «Κόκκινα φανάρια» του Αλέκου Γαλανού) και η σκηνοθεσία - διδασκαλία της Χριστίνας Στόγια. Την παραγωγή υπογράφουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Εταιρεία Αξιοποίησης & Διαχείρισης της Περιουσίας του Π.Θ.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών διοργάνωσε από το 2004 μέχρι σήμερα 10 Πανεπιστημιάδες Θεάτρου, που στην ουσία αποτελούν γιορτές συνεύρεσης, προβολής και ανάδειξης του εγχώριου και του ευρωπαϊκού φοιτητικού θεάτρου.

Στις θεατρικές αυτές συναντήσεις των φοιτητικών θιάσων, που διοργανώθηκαν στις Σέρρες με την συνεργασία της εθνικής επιτροπής της UNESCO και του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, συμμετείχαν μέχρι σήμερα μαζί με τις ελληνικές πανεπιστημιακές συμμετοχές και αντιπροσωπευτικές παραστάσεις από ευρωπαϊκούς φοιτητικούς θιάσους Πανεπιστημίων του Βελγίου, της Ισπανίας, της Ρουμανίας, της Γαλλίας, της Τσεχίας, της Κύπρου, της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Γερμανίας, ενώ στο συνολικό τους πρόγραμμα περιλαμβάνονταν εκτός των παραστάσεων, εισηγήσεις από διεθνείς προσωπικότητες του Θεάτρου, ειδική αναφορά στις θεατρικές τεχνικές ειδικότητες και εκθέσεις θεατρικής φωτογραφίας και αφίσας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
3
=