ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής

διαγωνισμός-παιδικής-ζωγραφικής-504126

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσα στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct», σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, τους Τeachers for Europe και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας διοργανώνουν με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, ένα Διαγωνισμό Ζωγραφικής με τίτλο: «Μια ζωγραφιά για την Ευρώπη», έτσι ώστε οι μαθητές των σχολείων της Α’θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρωπαϊκή Ενωση, με το σύνολο πλέον των 28 κρατών – μελών της, την ευρωπαϊκή ιδέα και κουλτούρα, μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Ο διαγωνισμός ζωγραφικής απευθύνεται στους μαθητές όλων των σχολείων της Α’θμιας Εκπαίδευσης και θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Μαΐου 2015, μετά τις 10:00 π.μ., σε ομάδες των 30, στην οδό Λαπηθών 6, στο 2ο όροφο.

Τα υλικά ζωγραφικής θα είναι έτοιμα, για να ζωγραφίσουν οι μαθητές. Για να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, θα πρέπει να γίνεται συνεννόηση με τη Γραμματέα του ΠΟΚΕΛ, Ευδοκία Ποιμενίδου – Χατζηδημητρίου, στο τηλέφωνο 6974578900.

Η επιτροπή αποτελείται από δασκάλους – ζωγράφους – εικαστικούς, μέλη του ΠΟΚΕΛ, (Γιάννης Γεωργιάδης, Καίτη Τσικούρα, Ευδοκία Ποιμενίδου – Χατζηδημητρίου, Σήλια Μπαχτσέ). Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο και θα δοθούν τα βραβεία και βεβαιώσεις (σε όλους όσους θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό), σε ειδική εκδήλωση, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, ενώ στη συνέχεια θα υλοποιηθεί και έκθεση με όλα τα έργα των μαθητών, στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Οι βραβευμένες ζωγραφιές θα αξιοποιηθούν, στην εικονογράφηση παραμυθιού με αντίστοιχο θέμα ή θα δοθούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να κοσμήσουν κάποιον τοίχο του κτιρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου