ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δράσεις στο Μουσείο Τσαλαπάτα

δράσεις-στο-μουσείο-τσαλαπάτα-515877

Εορταστικές δράσεις στο δίκτυο μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Σειρά εκδηλώσεων με θέμα «Μουσεία για μια βιώσιμη κοινωνία», φιλοξενεί στο Δίκτυο των Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων και της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής: την Τετάρτη 20 Μαΐου (10:30 – 12:00 και 12:30 – 14:00), το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στο Βόλο, φιλοξενεί την παράσταση κουκλοθέατρου της Μαιρηβής Βερυκόκκου «Ο μισοκοκοράκος», που απευθύνεται σε σχολικές ομάδες. Η παράσταση περιγράφει την ιστορία ενός κόκορα που ενώ είναι μικροκαμωμένος και καχεκτικός, βρίσκει ένα φλουρί που του αλλάζει τη ζωή. Οι μαθητές πριν την παράσταση θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα δημιουργικό εργαστήρι και να έρθουν σε επαφή με τις κούκλες και τα στάδια κατασκευής τους. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Το Σάββατο 23 Μαΐου (ώρα 11:00), η Ομάδα Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «Πράσσειν Αλογα» θα παρουσιάσει την παράσταση «Γοργόνα – Γοργονίτσα». Αφορά στο γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν και την αγάπη της γοργόνας για τον πρίγκιπα. Η παράσταση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της, θα γίνει συζήτηση με τα παιδιά αναφορικά με τα μηνύματα του έργου, καθώς και παρουσίαση των τεχνικών κατασκευής κούκλας. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, τη Δευτέρα 18 Μαΐου η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ, τα οποία θα είναι ανοιχτά από τις 10:00 έως τις 18:00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου