ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνθέτης με διεθνή απήχηση

συνθέτης-με-διεθνή-απήχηση-528177

Διθύραμβοι για τη δισκογραφική «Σμύρνη» του Ανδρέα Κατσιγιάννη στην Τουρκία

Διθυραμβικές κριτικές αποσπά ο δίσκος «Σμύρνη / Izmir» με τη μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη από την παράσταση της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη», που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό και στην Τουρκία.

Ο διακεκριμένος συνθέτης, ο οποίος θα συμπράξει αύριο Σάββατο 9 Μαΐου, στη σκηνή του Lab Art, με το Μπάμπτη Τσέρτο και επιλεγμένους μουσικούς, κατακτά με σταθερά βήματα το διεθνή καλλιτεχνικό χώρο.

Στο τουρκικό μουσικό περιοδικό «Jazz music ve kadin» («Μουσική τζαζ και μια γυναίκα») φιλοξενείται μια ενδιαφέρουσα κριτική που έγινε για το δίσκο από την Τουρκάλα μουσικοκριτικό Leyla Diana.

Με λίγα λόγια αναφέρει πως: «Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης στο νέο του album «Smyrna» σας μεταφέρει με τη μουσική του μια ζεστή αίσθηση που αντικατοπτρίζεται μέσα από τις μελωδίες, όπως αυτός αισθάνεται την ιστορία της Σμύρνης. Σπουδαία ονόματα από το χώρο του ελληνικού τραγουδιού συμπράττουν με σπουδαίους Τούρκους ερμηνευτές. Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης κατάφερε σε αυτό το album να συνδυάσει το πνεύμα και τους ήχους της πατρίδας μας, σε συνδυασμό με τις ερμηνείες και τους ήχους της ελληνικής μουσικής».

Οι στίχοι των τραγουδιών είναι της Μιμής Ντενίση, της Ευανθίας Μάγνη, του Σταύρου Σταύρου, του Κώστα Μακεδόνα και των Τούρκων Feliz Tekalti και Zeynep Talu. Τραγουδούν η Αλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Σοφία Μέρμηγκα, η Ayda Mosharraf και ο Mehmet Erdem από την Τουρκία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου