Δημιουργίες που μαγεύουν

Τελευταία ενημέρωση: 2015-04-29, 21:57:12
Θέαμα για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Τσαλαπάτα
Δημιουργίες που μαγεύουν

Πολυβραβευμένες παιδικές ταινίες θα προβληθούν το Μάιο σε μουσεία του ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), τιμώντας τη Διεθνή Μέρα Οικογένειας (15 Μαΐου), παρουσιάζει σε μουσεία του δικτύου του πολυβραβευμένες παιδικές ταινίες που απευθύνονται σε οικογένειες με μικρά και μεγαλύτερα παιδιά. Οι ταινίες θα προβληθούν στις 3, 10, 17 και 24 Μαΐου, πρωί Κυριακής (11:00) στα ακόλουθα μουσεία: Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή Λέσβου, Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα στο Βόλο και Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Η είσοδος για όλους θα είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής: Την Κυριακή 3 Μαΐου θα προβληθεί «Το αγόρι και ο κόσμος» (του Αλέ Αμπρέου, κινούμενα σχέδια χωρίς διαλόγους, Βραζιλία, 2013, διάρκεια: 75’). Μια αριστουργηματική ταινία κινούμενων σχεδίων που συναρπάζει με τα σχέδια, τα χρώματα και τη μουσική και έχει σαρώσει τα βραβεία σε φεστιβάλ του εξωτερικού. Πρόκειται για την ιστορία ενός αγοριού, που το σκάει από το σπίτι του στο χωριό και πηγαίνει στην πόλη για να βρει τον πατέρα του, ο οποίος αναζητά εργασία.

Την Κυριακή 10 Μαΐου θα προβληθεί το «Βάλο» (του Κάγια Γιουρικάλα, υποτιτλισμένη στα ελληνικά, Φινλανδία, 2005, διάρκεια: 83’). Η πολυβραβευμένη αυτή ταινία αφηγείται μια αληθινή ιστορία που μοιάζει με εκείνες του Καρόλου Ντίκενς, με τον Βάλο, τον ταλαντούχο 9χρονο γιο ενός καπνοδοχοκαθαριστή, ο οποίος φέρνει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά που ζουν σε ένα μικρό χωριό.

Την Κυριακή 17 Μαΐου θα προβληθεί «Το τέρας του βάλτου» (του Μάγκνους Κάρλσον, κινούμενα σχέδια, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, Σουηδία, 2006, διάρκεια: 68’). Μια πρωτότυπη, αστεία και γοητευτική περιπέτεια για μικρά παιδιά. Ενα φοβερό τέρας, που ζει στο βάλτο πίσω από το σπίτι του κυρίου Κροκόδειλου, τρομοκρατεί τον Ντέσμοντ και τους φίλους του.

Την Κυριακή 24 Μαΐου θα προβληθεί «Ο Ινδιάνος» (της Ινέκε Χάουτμαν, υποτιτλισμένη στα ελληνικά, Ολλανδία, 2009, διάρκεια: 90’). Ενα οκτάχρονο αγόρι θέλει πολύ να μοιάσει στον εντυπωσιακό, τυπικό Ολλανδό πατέρα του, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο, αφού τον υιοθέτησαν από το Περού και είναι μικρόσωμος με σκούρο δέρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς, τηλέφωνο 210 3256928 Μουσείο και στο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα Συγκρότημα Τσαλαπάτα, Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος, τηλέφωνο 24210 29844.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
3
=