Παιδική μουσική παράσταση Οι «Περιπέτειες στο Φα-Λα-Ντο-Χωριό»

Τελευταία ενημέρωση: 2015-04-27, 09:33:57
Οι συντελεστές της μουσικής παιδικής παράστασης
Παιδική μουσική παράσταση  Οι «Περιπέτειες στο Φα-Λα-Ντο-Χωριό»

Μια ιδιαίτερη μουσική παιδική παράσταση θα παρουσιαστεί στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον, τη Δευτέρα 4 Μαΐου και τη Δευτέρα 11 Μαΐου στις 9:00 και στις 10:30 με εισιτήριο 3 ευρώ.

H Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου σε συνεργασία με την ερμηνεύτρια μουσικό Ερρικα Πατρικίου, την Κιθαρίστα Θάνια Παπαγεωργίου, τον Ερμηνευτή-Κιθαρίστα Τάσο Κουλούρη και το Συνθέτη-Πιανίστα Ηλία Χατζόγλου προσκαλούν τους φίλους του θεάτρου σε μία ιδιαίτερη μουσική παιδική παράσταση.

 Τα ομορφότερα παιδικά τραγούδια επιλεγμένα προσεχτικά φτιάχνουν 4 μικρές ιστορίες με πολύ χιούμορ. Η επιμέλεια ανήκει στη Θάνια Παπαγεωργίου μαζί με την Ερρικα Πατρικίου και περιλαμβάνει σημαντικές δουλειές μεγάλων συνθετών όπως ο Νότης Μαυρουδής, η Λένα Πλάτωνος, ο Νίκος Κυπουργός κ.α.

Οι μεθυσμένοι ιππότες που ήταν όλοι πότες...προσπαθούν μάταια να εξαφανίσουν από το χωριό τους 2 δράκους! Τον τεμπέλη και τον τυφλό! Η πολύξερη δασκάλα που πιάνεται αδιάβαστη στη μυθολογία καθώς πάνω στο παραλήρημα της για τη σημαντικότητα του ήρωα Ηρακλή ακούει τον πρίγκιπα να της τραγουδά... «ο μύθος πως ο Ηρακλής ήταν βαρβάτος και νταής, είναι σαφώς ανακριβής και ιστορικώς επιβλαβής»...

Οι μαύρες καμινάδες που θέλουν να βάψουν μαύρο το χωριό, η όμορφη του φαλαντοχωριού που ψάχνει γαμπρό... τα τελευταία 20 χρόνια, ο προληπτικός πρίγκιπας που της τραγουδά «αν σου τύχει μαύρη γάτα είναι μαύρη γρουσουζιά», η κυρία Φωτεινή που προσπαθεί να κάψει τις καμινάδες με την καυτερή της σούπα φωνάζοντας στον ήσυχο σύζυγό της «ρίξε κόκκινο πιπέρι για να γίνει δυνατή...και ψηλά να τιναχτεί», αλλά και η αφηγήτρια που μεταμορφώνεται στο λεπτό σε όλους αυτούς τους χαρακτήρες, υπόσχονται σε παιδιά και σε εκείνους...που νιώθουν παιδιά μια υπέροχη παράσταση με ζωντανή μουσική και πολλά - πολλά τραγούδια επί σκηνής.

Για δηλώσεις συμμετοχής τα σχολεία μπορούν να απευθύνονται στο Δίαυλο στην οδό Τοπάλη 14 και στο τηλέφωνο 24210-25363.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
7
=