«Επικίνδυνο παιχνίδι»

Τελευταία ενημέρωση: 2015-04-18, 12:15:33
Σκηνή από την παράσταση της Πειραματικής
«Επικίνδυνο παιχνίδι»

Παραστάσεις για τους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ από την Πειραματική Σκηνή

Η Πειραματική Σκηνή σε συνεργασία με το Δ.Σ. της Ενωσης Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου δίνει δύο παραστάσεις με την εξαιρετική κωμωδία «Επικίνδυνο παιχνίδι» του Μανώλη Κορρέ σήμερα Σάββατο 18 Απριλίου και αύριο Κυριακή 19 Απριλίου στις 9.00 μ.μ στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας).

Το επικίνδυνο παιχνίδι αποτελεί μια αντιστροφή των όρων του παιχνιδιού, που ονομάζουμε εντελώς συμβατικά «χάσμα των γενεών». Η πλοκή της κωμωδίας βασίζεται κατά την αριστοφανική παράδοση, σε μια φαεινή ιδέα των ηρωίσκων, που τη διατυπώνουν σκηνικά.

Σε μια τετραμελή μικρομεσαία οικογένεια, ο γιος και η κόρη αποφασίζουν να διακόψουν τη σύρραξη των ηλικιών και προσποιούνται ότι γίνονται καλά παιδιά, ακριβώς όπως θα ήθελαν οι γονείς τους να γίνουν. Είναι ένα παιχνίδι ψυχικού αιφνιδιασμού. Ο αιφνιδιασμός πιάνει, η ισορροπία όμως του ψυχρού πολέμου στην οικογένεια ανατρέπεται. Οι ρόλοι μοιραία μεταβάλλονται. Τα παιδιά εν ονόματι της ηθικής ασκούν φρονηματισμό στους γονείς και οι γονείς αντιστέκονται, γιατί δεν μπορούν πια στο γέρμα της ζωής να παραδεχθούν ότι η απόκρυψη των δικών τους αταξιών ήταν το καταφύγιο του ζωτικού ψεύδους.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Χριστίνας Δημητρίου, κοστούμια Βασιλική Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, βοηθός σκηνοθέτη Κική Παπαζήση, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα. Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι: Δήμητρα Κυρατσούδη, Δημήτρης Πανταζής, Σπύρος Χαλκιάς, Αννα Μαρία Παναγιωτάκη, Γαβριήλ Μουσκής.

Οπως αναφέρεται από το Σωματείο, «πεποίθησή μας είναι πως ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα. Είναι το οξυγόνο που χρειάζεται η ψυχή για να αναπνεύσει. Με αυτή την ενέργεια, δίνουμε τη δυνατότητα στα μέλη μας να παρακολουθήσουν μια θεατρική παράσταση, τονίζοντας το κοινωνικό προφίλ μας και παράλληλα γινόμαστε αρωγοί στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής μας».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
6
=