ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ληστής» ο Π. Τσαρούχας

ληστής-ο-π-τσαρούχας-563693

Σήμερα και τη Δευτέρα 20 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις στην Παλιά Ηλεκτρική

Πρωτότυπο έργο του Δημήτρη Μανιάτη (ή μονόλογος) σε σκηνοθεσία Σταμάτη Κραουνάκη με τον Πασχάλη Τσαρούχα θα παρουσιαστεί για δύο μόνο παραστάσεις, σήμερα Σάββατο 18 Απριλίου στις 19.00 και στις 21.00 και τη Δευτέρα 20 Απριλίου στις 21.00 στο Θέατρο «Παλιάς Ηλεκτρικής».

Δεν ξέρουμε ποιος είναι. Ο θρυλικός Γιαγκούλας; Ο Νταβέλης;

Ενας από τα τρομερά αδέλφια Ρέντζου, ο Θωμάς Γκαντάρας; Ο ληστής με τις γλαδιόλες; Ο Παλαιοκώστας; Ενα πρόσωπο που εμπεριέχει όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα ή τίποτε από όλα αυτά παρά ένας τρελός που παραληρεί για μια ζωή που φαντάστηκε πως έγινε κάπως έτσι;

Σε ένα ακαθόριστο χρονικά τοπίο, ο ληστής της παράστασης δεν είναι μόνο ένα παραβατικό -σύμφωνα με τις ισχύουσες δομές- πρόσωπο. Είναι ένας αντιφατικός, πολύσημος άνθρωπος με αγροτικό στακάτο λόγο, πάθη, ζήλιες, μίση, αγάπη. Μια φλεγόμενη φιγούρα που διηγείται τη δική της ιστορία, τη δική της εκδοχή της Ιστορίας, ένας αρνητής της τάξης που επικηρύχθηκε από τον κόσμο επειδή διατύπωσε τον δικό του.

Με ένα παραληρηματικό φλας μπακ οι εικόνες μιας ακραίας ζωής στην ύπαιθρο και στα όρη, παρατάσσονται μπροστά μας από την αφήγηση του κοινωνικού ληστή. Και κάπου μέσα στις μάχες, τα καρτέρια, τις ψαλμωδίες ληστρικών τραγουδιών acapella από τον ίδιο. τις συμπλοκές, τις διαπραγματεύσεις, δεσπόζει η εικόνα της ερωμένης. Της γυναίκας που αγάπησε, που του έδινε κουράγιο η ίδια της η ύπαρξη και που δεν πρόλαβε ούτε να της το πει.

Το κείμενο υπογράφει ο Δημήτρης Ν. Μανιάτης, τη διδασκαλία ο Σταμάτης Κραουνάκης, τα σκηνικά – κοστούμια ο Βασίλης Παπατσαρούχας. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Μαίρη Καλδάρα. Το μακιγιάζ επιμελήθηκε ο Γιάννης Παμούκης, τις φωτογραφίες ο Γιάννης Πρίφτης. Προβολή και επικοινωνία Δέσποινα Κραουνάκη.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 15 ευρώ κανονικό, 12 ευρώ στην προπώληση,10 ευρώ μειωμένο μαθητικό, φοιτητικό, πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) /ΑμΕΑ άνω των 65. Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στο Δίαυλο, Τοπάλη 14, ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 2421025363.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου