ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο νοσοκομείο ο 89χρονος θρύλος των blues B.B. King

στο-νοσοκομείο-ο-89χρονος-θρύλος-των-blues-b-b-king-579851

Σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας μεταφέρθηκε εσπευσμένα το Σαββατοκύριακο ο βασιλιάς των blues B.B. King λόγω αφυδάτωσης.

O θρύλος των blues διαγνώστηκε πριν 20 χρόνια με διαβήτη τύπου ΙΙ και έκτοτε είχε γίνει εκπρόσωπος για την ευαισθητοποίηση του διαβήτη.

Σύμφωνα με την κόρη του που μίλησε στους Los Angeles Times, ο 89χρονος B.B. King εισήχθη με προβλήματα που σχετίζονται με τον διαβήτη και συγκεκριμένα με αφυδάτωση. Ωστόσο, όπως τονίζει, είναι πολύ καλύτερα.

Ο B.B. King συχνά κατατάσσεται μεταξύ των 10 κορυφαίων κιθαριστών όλων των εποχών, ενώ μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο συνέχιζε τις περιοδείες του τις οποίες αναγκάστηκε να ακυρώσει λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του και της εξάντλησης.

«Νομίζω πως έχω κάνει ότι καλύτερο μπορούσα», είχε δηλώσει το 2012 στον Guardian. «Θέλω εντούτοις να παίζω όλο και καλύτερα, να προχωρώ περαιτέρω. Υπάρχουν τόσοι πολλοί ήχοι που εξακολουθώ να θέλω να δημιουργήσω, τόσα πράγματα που δεν έχω ακόμη κάνει. Όταν ήμουν νεότερος, σκεφτόμουν πως ίσως είχα φτάσει στην κορυφή. Αλλά τώρα που είμαι 86 και ελπίζω να τα καταφέρω να φτάσω τα 87. Και πλέον τώρα ξέρω πως ποτέ δεν θα είναι τέλεια, ποτέ δεν θα είναι όπως ακριβώς έπρεπε να είναι, επομένως πρέπει να προχωρήσω κι άλλο, να γίνω καλύτερος».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου