ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αντιπαράθεση για το Μουσείο Λεφούση

αντιπαράθεση-για-το-μουσείο-λεφούση-581731

Για «εμπόδια στο έργο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερασιάς και τη λειτουργία του Μουσείου Λεφούση» κάνουν λόγο οι μετέχοντες στο Δ.Σ. του Συλλόγου, αναφερόμενοι παράλληλα στην παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου, Κώστα Κυριαζή.

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Κερασιωτών Πηλίου εκφράζει «τη βαθιά απογοήτευσή του για τον «πόλεμο» που δέχεται ο Σύλλογος από ομάδα ατόμων, οι οποίοι μη σεβόμενοι το έργο που έχει προσφέρει ο σύλλογος {πολυάριθμες ανά έτος πολιτιστικές, κοινωνικές, επιστημονικές και αθλητικές δραστηριότητες) τον συκοφαντούν και εμποδίζουν το έργο του».

Παράλληλα, τα μέλη του Συλλόγου τονίζουν ότι «στις 25 Ιανουαρίου 2015 οι κλειδαριές στο πρώην δημοτικό σχολείο αλλάχθηκαν χωρίς να χορηγηθεί κλειδί στον πολιτιστικό σύλλογο. Το αποτέλεσμα ήταν οι αρμόδιοι για τη συντήρηση και την λειτουργία του μουσείου να μην έχουν πρόσβαση σ’ αυτό. Παράλληλα δεν είχαν πρόσβαση ούτε οι πολίτες που επιθυμούσαν την επίσκεψη στο χώρο».

Στο σημείο αυτό, τα μέλη του Συλλόγου χαρακτηρίζουν «συνεχείς αλλά άκαρπες» τις «προσπάθειες συνεννόησης και συνεργασίας του πολιτιστικού συλλόγου με το Δήμο Ρήγα Φεραίου» τονίζοντας παράλληλα ότι «οι επισκέψεις στο μουσείο ακυρώνονταν η μια μετά την άλλη και τους δύο προηγούμενους μήνες το μουσείο δε δέχτηκε καμία επίσκεψη. Τελικώς πραγματοποιήθηκαν δύο επισκέψεις την τελευταία εβδομάδα, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση για τα μελλούμενα, διότι δεν έχει χορηγηθεί κλειδί».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου γνωστός μαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Κυριαζής του οποίου η θητεία κόσμησε την προεδρία του συλλόγου μας και κατέστησε την Κερασιά γνωστή σε όλη την Ελλάδα, έχει ήδη παραιτηθεί οριστικά, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αγανάκτηση του για την παντελή έλλειψη διάθεσης του Δήμου για συνεργασία στην κατεύθυνση του κοινού καλού, αλλά και της συμπεριφοράς κάποιων συγχωριανών του, οι οποίοι φαίνεται να προσποιούνται άγνοια για το έργο που έχει επιτελεστεί».

Ερωτηθείσα σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας του Μουσείου Λεφούση, η εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας Κερασιάς, Αντωνία Χασιώτη, αναφέρει ότι «το Δημοτικό Σχολείο όπου φιλοξενείται η έκθεση του Ηλία Λεφούση είναι ανοικτό σε όλους και για όλους τους φορείς του χωριού, όπως ακριβώς είχε και έχει ζητηθεί. Κατά συνέπεια, το κλειδί δίνεται σε όποιο φορέα ή Σύλλογο το ζητήσει και στο πλαίσιο αυτό δόθηκε προχθές αλλά και την προηγούμενη εβδομάδα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κερασιάς για δράσεις στο χώρο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου