ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μια καινούργια αρχίζει»

μια-καινούργια-αρχίζει-591255

Παρουσίαση βιβλίου της Σταυρίνας Λαμπαδάρη στο καφέ «Περισπωμένη»

Το βιβλίο της Σταυρίνα Λαμπαδάρη «Μια καινούργια αρχίζει» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 1 Απριλίου στις 6 μ.μ. στο καφέ «Περισπωμένη» (Νικολάου Πλαστήρα 4, Βόλος). Την εκδήλωση διοργανώνουν οι Εκδόσεις «Κοντύλι» και η συγγραφέας. Ομιλητές θα είναι οι: Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, καθηγητής Αγγλικής γλώσσας, συντονιστής της Λέσχης Ανάγνωσης της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου, Ελενα Ψαραλίδου, δικηγόρος, ποιήτρια, εμψυχώτρια του Volos Poetry Slam και Ιωάνννης Αντάμης, δικηγόρος, συγγραφέας. Συντονίστρια είναι η Μαρία Αλμπανίδου.

«Το βιβλίο αυτό είναι το αντίδωρο προς τους μαθητές μου της ΣΤ’ τάξης της χρονιάς 2001-2002 στο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου Ανατολικής Αττικής. Η αγάπη και η προσπάθεια αυτοβελτίωσης που σφράγισαν την επαφή μας τη χρονιά εκείνη μάς έφεραν πιο κοντά στις αλήθειες μας, μας έκαναν σοφότερους, μας έδωσαν την ευκαιρία να νιώσουμε πώς είναι να βαδίζουμε μαζί, να αναζητούμε και να δοκιμαζόμαστε» υπογραμμίζει η συγγραφέας.

Η Σταυρίνα Λαμπαδάρη γεννήθηκε στο Βόλο. Εχει μελετήσει μονωδία και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, παιδαγωγικά στην Πάτρα και γαλλική λογοτεχνία στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός της δημοτικής εκπαίδευσης.

Από το 2007 έως και το 2012 δίδαξε την ελληνική γλώσσα στη Ναντ, την Αβινιόν και το Μονπελιέ της Γαλλίας. Το Νοέμβριο του 2003 κυκλοφόρησε η πρώτη της ποιητική συλλογή, με τίτλο «Τα εκ βαθέων διυλισθέντα», από τις εκδόσεις Εριφύλη – Ιδεόγραμμα. Από τον ίδιο εκδοτικό οίκο κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2007 η δεύτερη ποιητική της συλλογή με χαϊκού, με τον τίτλο «Αρρητον Κάλλος».

Τον Οκτώβριο του 2010 ο οίκος Athena Press στο Λονδίνο εξέδωσε το έργο της «I Love Myself, I Love Life», το οποίο αποτελεί μετάφραση του βιβλίου Μια καινούργια μέρα αρχίζει. Το Φεβρουάριο του 2012 εκδόθηκε στη Γαλλία η δίγλωσση ποιητική της συλλογή «La Lumière tamisée de l’être», η οποία περιλαμβάνει ποιήματα στα ελληνικά και τα γαλλικά μεταφρασμένα από τον λογοτέχνη Georges Meunier.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου