ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινά γυρίσματα η πρώτη ελληνική ταινία 3D

ξεκινά-γυρίσματα-η-πρώτη-ελληνική-ται-594113

«Ο Μαγικός Καθρέφτης», μία κωμωδία με ταξίδια στον χρόνο, είναι η πρώτη ελληνική ταινία 3D. Η ταινία, σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα, ξεκίνησε μόλις γυρίσματα στην Αθήνα.

Η ταινία φέρνει ξανά μαζί την ομάδα που δημιούργησε την επιτυχημένη Νήsos: εκτός από τον Χρήστο Δήμα στη σκηνοθεσία, στο σενάριο βρίσκουμε τους Έλενα Σολωμού και Κωστή Παπαδόπουλο και στην παραγωγή τον Γιάννη Ιακωβίδη.

Η ταινία έχει ως ήρωα τον Κλεάνθη (Μάκης Παπαδημητρίου), ο οποίος το πρωί είναι έφορος αρχαιοτήτων και το βράδυ υπάλληλος σε βενζινάδικο. Όταν θα ανακαλύψει έναν «μαγικό καθρέφτη» (Κώστας Κόκλας) που θα κάνει πραγματικότητα τα πιο τρελά όνειρα, ο Κλεάνθης θα έχει την ευκαιρία να κάνει τις ευχές του.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί και η Ζέτα Δούκα.

Οι ήρωες της ταινίας ταξιδεύουν στον χωροχρόνο, μπλέκουν σε περιπέτειες και ερωτεύονται.

Την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει η Black Orange SA (Νήsos, Straight Story, Bank Bang, Μικρά Αγγλία, Το Λιβάδι που Δακρύζει).

Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, σε ιστορικούς χώρους και κτίρια της πόλης, και θα διαρκέσουν συνολικά δύο μήνες.

Οι συντελεστές δηλώνουν για την επιλογή του 3D: «Η εμπλοκή των θεατών με τρόπο συναρπαστικό αποτελεί ένα στοίχημα και μια πρόκληση σε μια εποχή όπου η καινοτομία στην τέχνη, και ειδικά στον κινηματογράφο, οφείλει να αποτελέσει το αντίβαρο στην εκτεταμένη οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική αμηχανία».

Η ταινία θα προβληθεί στις αίθουσες στις αρχές του 2016, σε διανομή Feelgood.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου