Βρέθηκε αρχαίος τάφος στην Αίγυπτο [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: 2015-03-12, 19:05:18
Βρέθηκε αρχαίος τάφος στην Αίγυπτο [εικόνες]

Εναν πολύχρωμο αρχαίο τάφο αποκάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Αρχαιοτήτων.

Οπως ανακοινώθηκε την Τρίτη 10 Μαρτίου, μία κοινή προσπάθεια μεταξύ του υπουργείου και του αμερικανικού Ερευνητικού Κέντρου στην Αίγυπτο οδήγησε στην ανακάλυψη δύο τάφων.

Οι ερευνητές βρήκαν το νέο τάφο σχήματος Τ στο Λούξορ, μια πόλη στο Νείλο στην κεντρική Αίγυπτο. Ο τάφος ανήκει στον Σα-Μουτ, έναν άνθρωπο που πιθανότατα έζησε στη 18η δυναστεία του Νέου Βασιλείου, ή μεταξύ 1543 π.Χ. και 1292 π.Χ., σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Αρχαιοτήτων.

Ο Σα-Μουτ και η σύζυγός του, Τα-Καχίτ, απεικονίζονται στις όμορφες και πολύχρωμες παραστάσεις στους τοίχους του τάφου. Ο τάφος έχει επίσης μια αίθουσα και ημιτελείς πλάγιους θαλάμους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο νέος τάφος βρίσκεται ανατολικά ενός άλλου τάφου που αποκαλύφθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα. Οι δύο τάφοι είναι πιθανό να προέρχονται από την ίδια χρονική περίοδο και να μοιράζονται την ίδια είσοδο, ανέφερε το υπουργείο.

Από τους δύο, ο πρώτος τάφος που ανακαλύφθηκε, ανήκει σε έναν άνδρα που ονομάζεται Αμενχοτέπ, γνωστός και ως Rebiu. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, υπηρέτησε ως ιερέας του θεού Άμμωνα, σύμφωνα με τον Υπουργό Αρχαιοτήτων Μαμντούχ Ελ Νταμάτι.

Οσο για το δεύτερο τάφο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, οι ερευνητές αναφέρουν ότι έχει συληθεί, γεγονός που κατέστρεψε μέρος της τοιχογραφίας και των κτερισμάτων που βρέθηκαν μέσα του.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
8
=