ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κλεμμένο το «Blurred Lines», έκρινε αμερικανικό δικαστήριο

κλεμμένο-το-blurred-lines-έκρινε-αμερικανικό-δ-624932

Αμερικανικό δικαστήριο επιδίκασε στην οικογένεια του τραγουδιστή της σόουλ Μάρβιν Γκέι αποζημίωση ύψους 7,3 εκατ. δολαρίων, κρίνοντας πως το τραγούδι Blurred Lines των Φάρελ Ουίλιαμς και Ρόμπιν Θικ είναι κλεμμένο και αποτελεί αναπαραγωγή του Got To Give It Up, το οποίο ερμήνευσε ο Γκέι το 1977.

Σύμφωνα με το BBC, το δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή που είχαν καταθέσει το 2013 τα παιδιά του εκλιπόντος μουσικού.

Οι Φάρελ Ουίλιαμς και Ρόμπιν Θικ αρνήθηκαν την κατηγορία ότι το τραγούδι τους είναι προϊόν λογοκλοπής. Για απόφαση που δημιουργεί «φρικτό δεδικασμένο» έκανε λόγο ο δικηγόρος τους Χάουαρντ Κινγκ.

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης έφεσης. «Θα μελετήσουμε την απόφαση, θα εξετάσουμε τις επιλογές μας και θα σας ενημερώσουμε σύντομα» είπε στους δημοσιογράφους.

«Ελεύθερη από τα ψέματα που έλεγαν στον κόσμο ο Φάρελ Ουίλιαμς και ο Ρόμπιν Θικ» δήλωσε πως αισθάνεται η κόρη του Μάρβιν Γκέι, Νόνα.

Το Blurred Lines κυκλοφόρησε το 2013 και σημείωσε τεράστια επιτυχία, με τα συνολικά κέρδη από τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα 16 εκατ. δολάρια.

Δείτε τα βίντεο

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου