ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O διευθυντής του Εθνικού ζητά 300.000 ευρώ από νέο σκηνοθέτη για σχόλιο στο Facebook

o-διευθυντής-του-εθνικού-ζητά-300-000-ευρώ-απ-637490

Ο διευθυντής της πρώτης σκηνής της χώρας μηνύει τον Δημήτρη Καραντζά, έναν νέο σκηνοθέτη, μόλις 28 χρονών, αλλά με παραστάσεις που είναι ήδη σταθμοί και με παρουσία στην Αβινιόν, επειδή ο τελευταίος έγραψε ένα αρνητικό σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον ίδιο τον σκηνοθέτη Δημήτρη Καραντζά μέσω ανάρτησής του στο Facebook και προκάλεσε αίσθηση. Μάλιστα ο Δημήτρης Καραντζάς είχε διαγράψει τη φορτισμένη του ανάρτηση που έγινε τον Δεκέμβριο και οδήγησε σε μήνυση τον Ιανουάριο.

Γράφει ο ίδιος ο Δημήτρης Καραντζάς (το καλοκαίρι σκηνοθέτησε την «Ελένη» στην Επίδαυρο, φέτος το «Σλάιντεκ» στο Θέατρο Πόρτα και τώρα το «Φαέθων» στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων): «Τον Δεκέμβριο, σ’ ένα γενικότερο πλαίσιο αγανάκτησης με αφορμή την υπόθεση Ρωμανού και άλλα ζητήματα της επικαιρότητας που μου είδαν δημιουργήσει έντονη ψυχική πίεση, έκανα ένα post που ανάμεσα σε άλλα περιείχε έναν εν θερμώ χαρακτηρισμό για τον διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σ. Χατζάκη. Την επόμενη μέρα, με περισσότερη ψυχραιμία και διαύγεια, διέγραψα τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Παρ’ όλα αυτά τον Ιανουάριο δέχτηκα αγωγή από τον κύριο Χατζάκη με την οποία μου ζητάει ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης για το σχόλιό μου αυτό το ποσό των 300.000 ευρώ. Η αγωγή αυτή έχει οριστεί να δικαστεί στις 19 Μαρτίου. Παρότι, όπως είπα, είχα ήδη από την πρώτη στιγμή αποσύρει το σχόλιό μου, απέστειλα στον κ. Χατζάκη δήλωση με την οποία τον διαβεβαίωνα ότι με τον εν θερμώ αυτό χαρακτηρισμό δεν είχα πρόθεση να θίξω την τιμή και την υπόληψή του, εξ ου και είχα άμεσα διαγράψει το post μετά από δική μου πρωτοβουλία. Ελπίζω κατόπιν αυτού να αρθεί η “διαδικτυακή” αυτή παρεξήγηση και να πρυτανεύσει η λογική και το μέτρο».

Οι σχέσεις των δύο είναι φορτισμένες μετά και την απόφαση του Σωτήρη Χατζάκη να κατεβάσει πρόωρα το έργο «Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε» του Πιραντέλο που είχε σκηνοθετήσει ο Δημήτρης Καραντζάς στο Εθνικό Θέατρο τον περασμένο Μάρτιο. Τότε ο Δημήτρης Καραντζάς είχε μιλήσει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και την Εφη Μαρίνου, λέγοντας: «Τέτοιες σκέψεις και αποφάσεις παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης πολιτεύματα. Το Εθνικό Θέατρο σαφώς δεν είναι κρατίδιο κανενός. Λυπάμαι γιατί κατεβαίνει τόσο πρόωρα μια παράσταση που αγαπήσαμε όσοι δουλέψαμε γι’ αυτήν, αλλά χαίρομαι που απομακρύνομαι από αυτήν τη συγκεκριμένη κατάσταση δουλειάς».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου