ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ταξιδεύοντας με τα παραμύθια

ταξιδεύοντας-με-τα-παραμύθια-649327

Δράσεις για παιδιά και όσους νιώθουν παιδιά από το «Αξιον εστί»

Κύκλο βιβλιοπαρουσιάσεων συνδιοργανώνει το «Αξιον εστί» με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας καθώς και με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας, Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Οι εκδηλώσεις έχουν βιωματικό και διαδραστικό χαρακτήρα, όπου εμπλέκονται η αφήγηση, η μουσική, ο χορός, η ακρόαση και το παιχνίδι των συγγραφέων με τα παιδιά της πόλης μας.

Ο πρώτος κύκλος των δράσεων ξεκινάει την 1η Μαρτίου και ολοκληρώνεται την 1η Απριλίου και θα «φιλοξενηθεί» στο «Αχίλλειο».

Την 1η Μαρτίου στις 11 πμ η Γιούλα Μιχαήλ θα παρουσιάσει το βιβλίο «Η Μεγάλη Βόλτα του κυρίου Πετράν», Εκδόσεις Διάπλαση. Ενα μουσικό παραμύθι βασισμένο στις συναντήσεις διαφορετικών υπάρξεων, την επικοινωνία, την αγάπη και τη χαρά της συνύπαρξης.

Στις 15 Μαρτίου, 18.00, η Εύη Γεροκώστα θα παρουσιάσει τα «Αστέρια στον πάτο της λίμνης και άλλες ιστορίες», Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Στις 21 Μαρτίου, 18.00, η Κάρμεν Ρουγγέρη με την ομάδα της θα ταξιδέψει το κοινό στο βιβλίο «Ενα κορίτσι στο παράθυρο βλέπει τη Χιονάτη με τους 7 ψηλούς νάνους να μιλάνε με τον Αίσωπο… που έχει κάτι να μας πει».

Στις 29 Μαρτίου, 18.00, η Θεοφανία Παπαθωμά θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Αμαλασούνθα Η Νεράιδα της Νύχτας», Eκδόσεις Διάπλαση.

Την 1η Απριλίου στις 18.00, η Χρυσηίδα Δημουλίδου θα παρουσιάσει το βιβλίο «Ο Χαρούλης το χελιδόνι του χειμώνα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου