ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την παραίτηση του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ζητά το ΥΠΠΟ

την-παραίτηση-του-δσ-του-ελληνικού-κέν-666449
Εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης που βιώνει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης ζήτησε το μεσημέρι της Δευτέρας την παραίτηση των μελών του ΔΣ του Κέντρου, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΕΚΚ.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος Πέτρος Μάρκαρης είχε παραιτηθεί εν μέσω καταγγελιών για το κλίμα που επικρατούσε, ενώ το ακέφαλο ΔΣ είχε αποφασίσει και την απομάκρυνση του Αλέξη Γρίβα, εκπροσώπου του ΕΚΚ στο πρόγραμμα Eurimages.

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι ο κ. Ξυδάκης ζήτησε την παραίτηση των: Νίκου Σέκερη, Γιάννη Διαμαντόπουλου, Γιώργου Μαυροψαρίδη, Ελπίδας Σκινδήλια, Μπιάνκας Νικολαρέιζη και Γιάννη Γλέζου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΚ, Γιώργος Παπαλιός, κατήγγειλε σε μήνυμά του στο Facebook την απομάκρυνση του Αλέξη Γρίβα, υπεύθυνου για το Eurimages (το Ταμείο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ενίσχυση των κινηματογραφικών συμπαραγωγών).

«Είναι ντροπή και αίσχος να φερθούν με αυτό τον τρόπο σε έναν άνθρωπο που πρόσφατα τίμησε το γαλλικό κράτος με το ανώτερο παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής και το παράσημο των γραμμάτων και τεχνών, που είναι παγκόσμια γνωστός στον χώρο μας, που είναι ανταποκριτής μεγάλου αμερικάνικου περιοδικού, σύμβουλος του φεστιβάλ Βερολίνου, διευθυντής του φεστιβάλ του Μεξικού» ανέφερε ο κ. Παπαλιός, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του κ. Ξυδάκη.

Ενώ η θητεία του Γρηγόρη Καραντινάκη στην θέση του γενικού διευθυντή του ΕΚΚ, δεν έχει ανανεωθεί, το Κέντρο μένει και χωρίς πρόεδρο.

Ο Πέτρος Μάρκαρης είχε αποχωρήσει τον Ιανουάριο χαρακτηρίζοντας «υποτιμητικό έως και προσβλητικό» το να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου του ΔΣ του ΕΚΚ.

«Καλώς ή κακώς δε διαθέτω προσόντα διαιτητή αγώνων πυγμαχίας, ούτε και έχω ασκηθεί στις πολεμικές τέχνες» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου