ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η καρδιά της Βασιλοπούλας»

η-καρδιά-της-βασιλοπούλας-669002

Εργο της Πηνελόπης Δέλτα από την Παιδική Σκηνή της Πειραματικής

Συνεχίζονται με επιτυχία οι παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής της Πειραματικής Σκηνής με το έργο «Η καρδιά της Βασιλοπούλας» της Πηνελόπης Δέλτα κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ. στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας).

Το παραμύθι περιγράφει τον αγώνα της βασιλοπούλας να βρει την καρδιά της για να γνωρίσει την αληθινή ζωή, αφού έζησε τα παιδικά της χρόνια χωρίς συναισθήματα, μετά από την μοιραία ευχή της νεράιδας να ζει χωρίς καρδιά για να μη γνωρίσει τη λύπη και τον ανθρώπινο πόνο. Με τον απλό και γλυκό τρόπο του παραμυθιού το έργο δίνει τροφή για σκέψη στα παιδιά σχετικά με την αξία των συναισθημάτων.

Το έργο παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Χριστίνας Δημητρίου, κοστούμια Βασιλικής Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, χορογραφίες Αννας Πανάγου, βοηθός σκηνοθέτη Κική Παπαζήση, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, στίχοι τραγουδιών Μαρία Κολίτσα, ειδικές σκηνικές κατασκευές Μαρία Ζαχαριά, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι: Στράτος Μεγκές, Σπύρος Χαλκιάς, Ανδρεάνα Ράπτη, Δημήτρης Πανταζής, Νάνσυ Λούμπαρδου. Χορεύουν οι: Αννα Πανάγου, Χριστίνα Θώμου.

Το έργο θα παίζεται έως την επόμενη Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, με γενική είσοδο 5 ευρώ. Παραστάσεις για τα σχολεία που θα θέλουν να παρακολουθήσουν το έργο θα δίνονται στον ίδιο χώρο, έπειτα από τηλεφωνική συνεννόηση με την Πειραματική Σκηνή στα τηλέφωνα 6978035391 και 6983309354.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου