Ματαιώνονται όλες οι παραστάσεις στο θέατρο ΡΕΞ

Τελευταία ενημέρωση: 2015-02-13, 00:31:31
Ματαιώνονται όλες οι παραστάσεις στο θέατρο ΡΕΞ
Στη ματαίωση όλων των παραστάσεων που φιλοξενούνται στο θέατρο ΡΕΞ αναγκάζεται να προχωρήσει η εταιρεία παραγωγής People Entertainment Group, λόγω σοβαρού νομικού κωλύματος που προέκυψε μεταξύ του Εθνικού Θεάτρου -ιδιοκτήτη και εκμισθωτή της αίθουσας ΡΕΞ- και του Ηλία Μαροσούλη, μισθωτή μέχρι πρότινος της αίθουσας.

Συγκεκριμένα, ματαιώνονται οι παραστάσεις της «Φρουτοπίας» στις 12, 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου και της παράστασης «Αρμαντέιλ» στις 16 Φεβρουαρίου, ενώ διακόπτονται οι πρόβες για την παράσταση «Έντα Γκάμπλερ» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου με προγραμματισμένη πρεμιέρα στις 27 Φεβρουαρίου.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία παραγωγής «το κώλυμα, παρόλο που δεν σχετίζεται με το καθεστώς της καθ’ όλα νόμιμης υπενοικίασης της αίθουσας ΡΕΞ από την People Entertainment Group, επηρεάζει κατά τρόπο άμεσο και ζημιογόνο τις υπηρεσίες που προσφέρει στο φιλοθεάμον κοινό, καθώς και την εν γένει λειτουργία της. Η People Entertainment Group εργάζεται για την εξεύρεση λύσης, με στόχο τόσο να μην διαψεύσει τις προσδοκίες του κοινού της, όσο και να προστατεύσει τους 70 εργαζόμενους της, τεχνικούς και ηθοποιούς των 3 παραγωγών στις οποίες έχει επενδύσει».

Από την πλευρά της η νομική υπηρεσία της πρώτης κρατικής σκηνής αναφέρει: «Εφαρμόσαμε την απόφαση του Εφετείου και του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία το ΡΕΞ περνάει "στα χέρια" του νόμιμου κατόχου του, δηλαδή του Εθνικού Θεάτρου. Ως κρατικοί λειτουργοί είμαστε υποχρεωμένοι για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και την εφαρμογή των αποφάσεων των δικαστηρίων. Το ΡΕΞ ανήκει στο Εθνικό Θέατρο».

Υπενθυμίζεται ότι η 15ετής σύμβαση ενοικίασης του χώρου από τον επιχειρηματία Ηλία Μαροσούλη έχει λήξει από τον Νοέμβριο του 2010, ενώ σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία του Εθνικού Θεάτρου οφείλει ενοίκια από τον Μάρτη του 2012.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=