«Ο μικρός πρίγκιπας»

Τελευταία ενημέρωση: 2015-02-12, 20:25:51
«Ο μικρός πρίγκιπας»

Παραστάσεις για το ευρύ κοινό στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής

Συνεχίζονται στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής (Κουταρέλια με Ρήγα Φεραίου) οι παραστάσεις της νέας παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και της Διεύθυνσης Πολιτισμού Δήμου Βόλου σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δακτυλά αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου. Η παράσταση, εντάσσεται στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης για το 2014 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες αφού κάθε ένας από αυτούς μπορεί να κάνει μια διαφορετική «ανάγνωση» του έργου.

Για το λόγο αυτό εκτός από τις προγραμματισμένες πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία έχουν προγραμματιστεί και βραδινές παραστάσεις αύριο 13 Φεβρουαρίου, μεθαύριο 14 Φεβρουαρίου, 20 και 21 Φεβρουαρίου, 21:00.

Οι συντελεστές της παράστασης ανήκουν στο καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης μας και είναι οι: σκηνοθεσία - απόδοση Δημήτρης Δακτυλάς, μουσική Νίκος Αδρασκέλας, σκηνικά Κωνσταντίνος Κομνηνός, κοστούμια Νικολέτα Καίση, Video Φλώρα Παπαδάκη. Τους ρόλους της παράστασης ερμηνεύουν γνωστοί και νεότεροι ηθοποιοί της πόλης και συγκεκριμένα οι: Λήδα Τουλουμάκου, Δημήτρης Δακτυλάς, Αντώνης Κουτσελίνης, Σταμάτης Παγασαίος, Αποστόλης Τσιρώνης, Ειρήνη Κουτρουμάνου και Μαρία Πράντζου.

Το έργο που παρουσιάζεται από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, είναι ένα παραμύθι πασίγνωστο και διαχρονικό για όλες τις ηλικίες αφού εδώ και εβδομήντα χρόνια συναρπάζει και συγκινεί μικρούς και μεγάλους με τη μαγική ιστορία του μικρού πρίγκιπα που δεν θα μεγαλώσει ποτέ και δεν θα βασιλέψει πουθενά. Αν και η υπόθεση του έργου θεωρείται παιδική «Ο μικρός πρίγκιπας» κάνει μερικές βαθυστόχαστες και ιδεαλιστικές παρατηρήσεις σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση. Το έργο είναι ένα συμβολικό παραμύθι με ποιητική γραφή που έχει αυτοβιογραφικά στοιχεία από τις εμπειρίες του πιλότου συγγραφέα του.

Πληροφορίες για τις παραστάσεις και τα εισιτήρια δίνονται στο «Δίαυλο», Τοπάλη 14 και στο τηλέφωνο 24210-25363. Κρατήσεις για τα σχολεία στο τηλέφωνο 24210-33692 από Δευτέρα - Παρασκευή 9:00-12:00. Οι τιμές εισιτηρίων είναι παιδικά, μαθητές, φοιτητές, πολύτεκνοι, άνεργοι 3 ευρώ και ενήλικες 5 ευρώ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
6
=