ΕΞΟΔΟΣ

Οπερα στο Αχίλλειο

οπερα-στο-αχίλλειο-693490

«Τα παραμύθια του Χόφμαν» σε απευθείας μετάδοση από τη Metropolitan Opera

Ο Ομιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζει τις παραστάσεις της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, φέρνοντας τα μεγαλύτερα έργα της όπερας σε ζωντανή μετάδοση, σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το βραβευμένο πρόγραμμα The Met: Live in HD, μετά τις ιδιαίτερα επιτυχημένες παραστάσεις «Μάκβεθ», «Γάμοι του Φίγκαρο», «Κάρμεν», «Ο Kουρέας της Σεβίλλης», «Οι Αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης» και «Η Εύθυμη Χήρα» παρουσιάζει το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 την όπερα «Τα παραμύθια του Χόφνμαν» στις 19.55 σε απευθείας μετάδοση στο «Αχίλλειον».

Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, με τον Ομιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και τη Μετροπόλιταν Οπερα της Νέας Υόρκης.

Η όπερα «Τα παραμύθια του Χόφμαν», (Les Contes d’Hoffmann) γραμμένη το 19ο αιώνα, αφηγείται τρεις διαφορετικές ερωτικές ιστορίες γεμάτες πάθος, ρομαντισμό, αλλά και τυφλότητα μαζί με προδοσία. Γραμμένη από τον Ζακ Οφφενμπαχ, εξιστορεί τα πάθη των ερωτευμένων μέσω ενός αφηγητή, ποιητή και παραμυθά που μιλάει και για τα δικά του πάθη και αποτελεί το συνδετικό κρίκο των τριών ιστοριών. Αυτό είναι ένα από τα πιο όμορφα ευρήματα του Οφφενμπαχ. Ο χαρακτήρας του Χόφμαν είναι εμπνευσμένος από πραγματικό πρόσωπο και συγκεκριμένα τον συγγραφέα Ερνστ Χόφμαν, οι ερωτικές ιστορίες του οποίου ενέπνευσαν το λιμπρέτο και μάλιστα μια από αυτές τις ιστορίες την έζησε ο ίδιος ο συγγραφέας.

Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων δίνονται στο «Δίαυλο» στο τηλέφωνο 2421025363. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για εγγραφή στο Met In Greece Club, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.metingreece.com.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου