ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρωμα Βόλου στη Λυών

αρωμα-βόλου-στη-λυών-705644

Η Βασιλική Καρακώστα ενθουσίασε το γαλλικό κοινό με τα τραγούδια της

Το ελληνικό ρεπερτόριο από τον Βασίλη Τσιτσάνη ως τον Νίκο Πορτοκάλογλου και από τα παραδοσιακά ως τα σύγχρονα ηλεκτρικά τραγούδια, διέτρεξε στην πρώτη συναυλία που έδωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία στη Λυών η Βασιλική Καρακώστα.

Η σπουδαία Βολιώτισσα ερμηνεύτρια με το ξεχωριστό ηχόχρωμα και τη στιβαρή ερμηνεία, εμφανίσθηκε στη γαλλική πόλη μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από τον Ελληνογαλλικό Πολιτιστικό, μη κερδοσκοπικό Σύλλογο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ (Defkalion), που στόχο έχει να κρατήσει ζωντανή την επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό και τους άξιους εκπροσώπους του.

Ανάμεσα στο κοινό της συναυλίας πολλοί Ελληνες της Γαλλίας, καθώς και πολλοί Γάλλοι που χειροκρότησαν θερμά την Ελληνίδα ερμηνεύτρια, που πέρα από τα παλιά γνωστά και αγαπημένα ελληνικά και παραδοσιακά τραγούδια μετέφερε στους ακροατές και πιο σύγχρονα άφθαρτα ακούσματα που απογείωσαν τη βραδιά.

Η Βασιλική Καρακώστα μετέφερε άρωμα Ελλάδας στη Λυών και απέδειξε ότι το τραγούδι μπορεί να καταργεί τα σύνορα, να μικραίνει τις αποστάσεις, να ενώνει το κοινό όποια γλώσσα και αν αυτό μιλάει.

Εκτός από τα δικά της αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία την «Σβούρα και άλλες ιστορίες» του Νίκου Πορτοκάλογλου, «Τα Επικίνδυνα», και τον «Κηπουρό» του Παύλου Παυλίδη, την τελευταία της ηχογράφηση που έχει ξεχωρίσει, παρουσίασε και επιλεγμένα λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια στα οποία δίνει πάντα το δικό της χρώμα, μεταφέροντας έτσι τον ελληνικό ήχο στη Γαλλία.

Ο Ελληνογαλλικός Πολιτιστικός, μη κερδοσκοπικός Σύλλογος ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ (Defkalion) ιδρύθηκε το Μάρτη του 1997, από Ελληνες πρώτης γενιάς, εγκατεστημένους στη Γαλλία, από Ελληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς καθώς και από φιλέλληνες. Με τις εκδηλώσεις του φιλοδοξεί να δώσει βήμα στη σύγχρονη ελληνική σκέψη και δημιουργία, να προβάλλει την ελληνική τέχνη και τον πολιτισμό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου