ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φιλανθρωπικό παζάρι

φιλανθρωπικό-παζάρι-746786

Πρωτοβουλία ενίσχυσης του Γηροκομείου και του «Εσταυρωμένου»

Φιλανθρωπικό παζάρι πραγματοποιήθηκε στο χώρο του κέντρου ρωσικής γλώσσας «Ρους». Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε διετέθη για την αγορά τροφίμων, τα οποία θα προσφερθούν αύριο Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου στους γέροντες του Γηροκομείου Βόλου, καθώς και στο σύλλογο «Εσταυρωμένος» Βόλου.

Οι σπουδαστές και φίλοι του κέντρου προσέφεραν χειροποίητες δικές τους δημιουργίες (κοσμήματα, φυτικά σαπουνάκια, έντυπα με τα σπουδαιότερα έργα ρώσων συγγραφέων κλπ.) καθώς και προσωπικά τους αγαπημένα αντικείμενα (βιβλία, διακοσμητικά, ρούχα κλπ). Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συμμετοχή των μικρών σπουδαστών του κέντρου (ηλικίας από 8-12 ετών) που δημιούργησαν και προσέφεραν χριστουγεννιάτικες κάρτες και διακοσμητικά, καθώς και η προσφορά του ερασιτέχνη ζωγράφου- αγιογράφου Άγγελου Βλάχου, σπουδαστή του κέντρου μας, ο οποίος με πολύ μεράκι φιλοτέχνησε τον πίνακα του σπουδαίου ρώσου ποιητή και δραματουργού Μ. Γ. Λέρμοντοβ.

Επίσης πολλοί σπουδαστές προσέφεραν διάφορα τρόφιμα (κρεατικά, σοκολάτες, μπισκότα, λάδι, όσπρια κλπ) καθώς και ρουχισμό.

Η βραδιά έκλεισε με το κέρασμα ρωσικών χειροποίητων γλυκών εκ μέρους της διευθύντριας του κέντρου κ. Ίντας Μπαλαμπανίδη, καθώς και με την κλήρωση τριών ρωσικών βιβλίων, προσφορά του Πολιτιστικού και Επιστημονικού κέντρου της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδία στην Αθήνα. Τα βιβλία κέρδισαν οι σπουδαστές Βασιλικός Γιώργος, Γιαννιού Ελένη και Κολέτσιου Γιούλα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου