ΕΞΟΔΟΣ

Μουσικοχορευτικές παραστάσεις

μουσικοχορευτικές-παραστάσεις-748627

Σήμερα και αύριο με θέμα το «Καρναβάλι των ζώων»

Δύο μοναδικές μουσικοχορευτικές παραστάσεις θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το μικρό και μεγάλο κοινό του Βόλου στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, σήμερα Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 20:00 και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 12:00. Η ζωολογική φαντασία του Camille Saint Saens το «Καρναβάλι των ζώων», ζωντανεύει με ένα πολύ ιδιαίτερο πάντρεμα της μουσικής και των παραστατικών τεχνών. Τρεις μεγάλες δυνάμεις του Πολιτισμού, το Δημοτικό Ωδείο Βόλου (Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δημοτικού Ωδείου), η Δημοτική Σχολή Χορού (χορός) και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου (αφήγηση) συντονίζονται επί σκηνής για να προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα.

Πρόκειται για μία χιουμοριστική σουίτα που ο Γάλλος συνθέτης Saint Saens έγραψε το 1886 όταν οι μαθητές του, του ζήτησαν να συνθέσει κάτι ανάλαφρο και διασκεδαστικό. Ο ίδιος, μάλιστα, το παρουσίασε μέσα σε ένα στενό κύκλο ακροατών. σε δύο μόνο ιδιωτικές παραστάσεις και ποτέ σε κάποια δημόσια συναυλία γιατί φοβόταν πως αυτή η «για πλάκα» σύνθεση θα χαλούσε το πορτρέτο του ως σοβαρού συνθέτη. Το έργο εκδόθηκε αφού πέθανε, το 1921, είχε τη πρώτη του δημόσια εκτέλεση το 1922 και η ειρωνεία της τύχης είναι ότι το έκανε ένα από τα πιο δημοφιλή και αναγνωρίσιμα κομμάτια του Γάλλου ρομαντικού συνθέτη. «Στο καρναβάλι τα ζώα κάνουν πάρτι και οι καλεσμένοι καταφθάνουν, καθένας με την πόζα του».

Η παράσταση βασίζεται σε μία πρόταση της Αντζελας Καλαντζή (Καλλιτεχνικής Διευθύντριας της Δημοτικής Σχολής Χορού) η οποία σε συνεργασία με τον Ανδρέα Μιμαίο (Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Βόλου) ανέλαβαν την οργάνωση και την επιμέλεια της παράστασης. Τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων διευθύνει ο Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς, τις χορογραφίες έχει επιμεληθεί η Άντζελα Καλαντζή και την Αφήγηση ο Δημήτρης Δακτυλάς (Αναπληρωτής καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ). Στα δύο πιάνα σολίστ είναι οι Τζιουμάκη Κάτια και ο Παναγιώτης Γαλανόπουλος ενώ για το χορό γκεστ εμφάνιση θα κάνουν οι Στέφανος Δημουλάς και Μαρίνα Ρουκά. Τα κοστούμια επιμελήθηκε η ενδυματολόγος Νικολέτα Καϊση και τον σχεδιασμό φωτισμού ο Κώστας Τσιάκας. Έφορος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων η Μαρίνα Αλάκια.

Η συναυλία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ και θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Αντί εισιτηρίου οι θεατές προαιρετικά μπορούν να φέρουν παιχνίδια και ρούχα για τα παιδιά του ορφανοτροφείου καθώς και φαγητά μακράς διαρκείας για το κοινωνικό παντοπωλείο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου