ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το μουσείο «Ανδρέας Συγγρός» τιμά τον Ανδρέα Βεζάλιο

το-μουσείο-ανδρέας-συγγρός-τιμά-τον-757213

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 500 ετών από τη γέννηση του Ανδρέα Βεζάλιου (Βρυξέλλες 31.12.1514 – Ζάκυνθος 15.10.1564) η Πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα και το Μουσείο “Ανδρέας Συγγρός”, διοργανώνουν αφιέρωμα στον σπουδαίο ανατόμο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τεάτρτη 17 Δεκεμβρίου στο Μουσείο «Ανδρέας Συγγρός», ενώ θυμίζουμε ότι η ιστορία του Βεζάλιου αναβίωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Ζάκυνθο με αφορμή το Διεθνές Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του.

Στην εκδήλωση του «Ανδρέας Συγγρός» διακεκριμένοι ομιλητές θα δώσουν το παρών για να μιλήσουν για τον ανατόμο. Ανάμεσά τους ο Στέφανος Γερουλάνος, Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Ζυρίχης και Πρόεδρος στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα, ο Λεόντιος Χατζηλεοντιάδης, Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ με κατεύθυνση την Βιοϊατρική Τεχνολογία και Συνθέτης Βιο-μουσικής (biomusic), η Βάσια Χατζή, Γενετιστής-Βιολόγος, Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” και δημιουργός του καλλιτεχνικού δικτύου MEDinART και η Πασκάλ Πογιέρ, καλλιτέχνης και πρόεδρος των καλλιτεχνικών δικτύων BIOMAB, AEIMS και Artem-Medicalis.

Επίσης, ο Πρόξενος της Πρεσβείας του Βελγίου στην Αθήνα, Tεός Ντιρίξ θα παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο «In search of Andreas Vesalius: The quest for the lost grave», που μόλις κυκλοφόρησε.

Ανάμεσα στις ομιλίες θα προβληθούν καλλιτεχνικά βίντεο εμπνευσμένα από την επιστήμη της ανατομίας, ενώ θα προηγηθεί ξενάγηση στο Μουσείο «Ανδρέας Συγγρός», όπου εκτός από τα μόνιμα εκθέματα, θα φιλοξενείται και η Διεθνής έκθεση σύγχρονων καλλιτεχνών που εμπνέονται από τις βιοιατρικές επιστήμες και την ανατομία, «Fabrica Vitae» μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2015.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στις 18:30 με ελεύθερη είσοδο στην οποία θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου