ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παραμύθια από το Στέλιο Πελασγό

παραμύθια-από-το-στέλιο-πελασγό-758354

Ιστορίες για μικρά και μεγάλα παιδιά από σύγχρονους παραμυθάδες

Μια νέα σειρά παραμυθιών του Στέλιου Πελασγού και των μαθητών του παρουσιάζονται στο Σαββατιάτικο φύλλο της εφημερίδας «Τα Νέα» και αποτελούν μικρά βιβλία που ακολουθούν το δρόμο της παράδοσης προς την ψυχική ολοκλήρωση και τον επεκτείνουν ως τα απώτατα σύνορα της ανθρώπινης γνώσης και εμπειρίας.

Η σειρά ονομάζεται «Ιστορίες για μικρά και μεγάλα παιδιά από σύγχρονους έλληνες παραμυθάδες», ξεκίνησε χθες με παραμύθια εμπνευσμένα από την Σητειακή και Κρητική παράδοση από μια άξια δασκάλα και λογοτέχνη, μαθήτρια του Σ. Πελασγού, την Μαίρη Ζωγραφάκη.

Η σειρά θα συνεχιστεί το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου με τα «Παραμύθια και Φυσική», αποκλειστικά βολιώτικη παραγωγή από τον επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βασίλη Κόλλια και τον Στέλιο Πελασγό σε εικονογράφηση της διδάσκουσας στο πανεπιστήμιο Έρικας Γκούντεσβάγκερ. Τα δύο παραμύθια είναι μια προσπάθεια των δύο επιστημόνων να ενώσουν τις επιστήμες τους, την φυσική και την παιδαγωγική, μιλώντας την γλώσσα των παραμυθιών και μεταφέροντας γνώση και διάθεση επιστημονικής έρευνας στα παιδιά.

Η σειρά θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου με χριστουγεννιάτικες ιστορίες και παραμύθια. Ο Στέλιος Πελασγός ξανάγραψε σε μορφή παραμυθιού μια ένα χριστουγεννιάτικο παιδικό θεατρικό έργο που ανέβασε με μεγάλη επιτυχία με τα κατηχητικά σχολεία της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος πριν από τρία χρόνια και τώρα παρουσιάζεται στο ευρύτερο κοινό μιας μεγάλης αθηναϊκής εφημερίδας.

Ο Βολιώτης ιστορητής θα παρουσιάσει παραστάσεις αφήγησης και στην πόλη και την περιοχή μας το επόμενο διάστημα με πρώτη την παράσταση «Χειμωνιάτικες ιστορίες» στο Καφέ Εστιατόριο BaCARe στο κέντρο της πόλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου