ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν «έγινε» Μπόνο τραγούδησε με τους U2

ο-μπρους-σπρίνγκστιν-έγινε-μπόνο-τρ-763226

Το ατύχημα που είχε πριν λίγο καιρό ενώ έκανε ποδήλατο στο Σέντραλ Παρκ δεν επέτρεψε στον Μπόνο των U2 να τραγουδήσει στη συναυλία που διοργανώθηκε τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS.

Τον αντικατέστησαν επάξια όμως ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Κρις Μάρτιν, από τους Coldplay, που βρέθηκαν στη σκηνή μαζί με το διάσημο συγκρότημα.

Τίτλος της συναυλίας ήταν «U2 μείον έναν – Ζωντανά απόψε στη Νέα Υόρκη».

Το «Αφεντικό» τραγούδησε κλασικές επιτυχίες των U2, όπως τα κομμάτια «Where the Streets Have No Name» και «I Still Haven’t Found What I’m Looking For», ενώ ο Κρις Μάρτιν ανέβηκε στη σκηνή φορώντας μία μπλούζα με την στάμπα «Substitu2» («υποκατάστατο») και τραγούδησε τα «Beautiful Day» και «With or Without You». Και οι δύο έστειλαν στον Μπόνο, ο οποίος βρίσκεται στο Δουβλίνο, ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Η είδηση της διοργάνωσης της συναυλίας, όπως μετέδωσε το ABC, ανακοινώθηκε μόλις το πρωί της Δευτέρας. Αμέσως όμως έγινε πρώτο θέμα συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι έτσι εκατοντάδες θαυμαστές των U2 συγκεντρώθηκαν το βράδυ στην πλατεία Times.

Τη συναυλία άνοιξε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, αναφέροντας ότι ο ίδιος ο Μπόνο τού ζήτησε να παραβρεθεί.

«Σήμερα πήρα αυτό το e-mail από τον Μπόνο, που αναρρώνει στο Δουβλίνο, ο οποίος μου είπε ότι έπρεπε να έρθω εδώ απόψε και να κάνω αυτή την εισαγωγή. Πριν 26 χρόνια δεν θα μπορούσε να διοργανωθεί μία τέτοια εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS, γιατί η διάγνωση του AIDS ισοδυναμούσε με θανατική καταδίκη» δήλωσε ο Μπιλ Κλίντον.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου