ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τόμπι Λιτλ: Σκηνοθέτης ετών 6!

τόμπι-λιτλ-σκηνοθέτης-ετών-6-767504

Λέγεται Τόμπι Λιτλ (μικρός) και είναι ο καλεσμένος του φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους που ενδεχομένως να προκαλεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Γιατί είναι σκηνοθέτης έξι ετών!
Εφέτος, η 14η Camera Zizanio (το πρόγραμμα του φεστιβάλ που αρχίζει το Σάββατο 29/11στον Πύργο, θα προβάλλει στο διαγωνιστικό πρόγραμμα τη δεύτερη ταινία του μικρού δημιουργού την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε ο ίδιος κρατώντας για τον εαυτό του τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Τίτλος της, «Μια προϊστορική συνέντευξη» και ο Βρετανός δημιουργός της θα βρίσκεται στον Πύργο την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου για να την παρουσιάσει μαζί με όλες τις άλλες δραστηριότητες του. Από την ηλικία των 5 ετών ο Τ. Λίτλ έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να έρθει σε επικοινωνία με παιδιά από όλες τις χώρες του πλανήτη, στέλνοντας χειρόγραφες επιστολές, με προοπτική τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.
Για την προώθηση του σχεδίου του (και με τη βοήθεια της μητέρας του) δημιούργησε τον δικτυακό τόπο «Γράφοντας στον κόσμο» στη διεύθυνση http://www.writingtotheworld.com/
Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα του T. Λιτλ είναι η αρχαιολογία, επομένως ανυπομονεί να επισκεφτεί την Αρχαία Ολυμπία.
H εφετινή Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Δημιουργίας Camera Zizanio, που επιμελείται ο Νίκος Θεοδοσίου παρουσιάζει εφέτος 16 ταινίες από Νηπιαγωγεία -το απόλυτο ρεκόρ στις μικρές ηλικίες! Γι’ αυτό εφέτος το φεστιβάλ καθιερώνει ένα ξεχωριστό βραβείο για τους λιλιπούτειους δημιουργούς που χάρη σε πρωτοπόρους εκπαιδευτικούς μυούνται στα μυστικά της κινηματογραφικής δημιουργίας από την προσχολική ηλικία.
Ανάμεσα στις ταινίες των παιδιών και ένα καλογυρισμένο βιντεοκλίπ από τη Σουηδία: ο 16χρονος μουσικός που εμφανίζεται είναι ένα ανερχόμενο αστέρι στο μουσικό στερέωμα. Μάλιστα ξεκίνησε τη καριέρα του σε ηλικία 10 ετών συμμετέχοντας στη χορωδία του Μίκη Θεοδωράκη! Ο Οσκαρ Λίντροθ θα έρθει στον Πύργο μαζί με πολλά ταλαντούχα παιδιά από όλη την Ευρώπη.
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους (-6/12) ξεκινά το Σάββατο. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο Δημήτρης Σπύρου, με πρόεδρο της εφετινής Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής θα είναι σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης.
Για όσους πάντως ενδιαφέρονται να δουν την «Προϊστορική συνέντευξη» είναι διαθέσιμη και στο youtube.
tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου