ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ζωντανός ο πολιτισμός

ζωντανός-ο-πολιτισμός-8823

Καταγραφή των παραδοσιακών ενδυμασιών του Δήμου Βόλου

Δημοτική περιουσία αποτελούν οι παραδοσιακές ενδυμασίες των δημοτικών ενοτήτων, οι οποίες έχουν καταγραφεί και είναι υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, που έχει οριστεί ως η αρμόδια υπηρεσία για τη φύλαξη και το δανεισμό τους.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε σχετική ενημερωτική ανακοίνωση που εξέδωσε η διεύθυνση πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Η παραπάνω ανακοίνωση προέκυψε «στη συνέχεια του θέματος που προέκυψε τελευταίως σχετικά με το ειδικό καθεστώς των παραδοσιακών ενδυμασιών της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς, παρομοίως δε και με ανάλογη κατάσταση των υπολοίπων Δημοτικών Ενοτήτων (Νέας Αγχιάλου, Ν. Ιωνίας, Ιωλκού)».

Μετά από συζητήσεις των αρμοδίων από τις Δημοτικές Ενότητες και τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, αποφασίστηκε πως «οι παραδοσιακές ενδυμασίες αποτελούν δημοτική περιουσία, δεν ανήκουν σε κανένα ιδιωτικό σύλλογο και φυλάσσονται σε ιματιοθήκη του Δημοτικού Καταστήματος Αγριάς» υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Είναι γνωστό βέβαια και γενικώς αποδεκτό πως πολλοί συμπολίτες μας συνέβαλαν με προσωπική εργασία, εθελοντικά ή και προσέφεραν υλικά ή και αξεσουάρ για την πληρέστερη απόδοση της κάθε ενδυμασίας. Ωστόσο ανήκουν στην ιδιοκτησία των Δημοτικών Ενοτήτων και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Οργανισμός που είναι η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου είναι αυτή που από τώρα και στο εξής μπορεί, μετά από γραπτό αίτημα, να δανείζει σε συλλόγους ή φορείς μέρος ή και το σύνολο των παραδοσιακών ενδυμασιών για συγκεκριμένες εμφανίσεις» επισημαίνεται από την διεύθυνση πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου