ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πανελλαδικό φεστιβάλ ποντιακών χορών

πανελλαδικό-φεστιβάλ-ποντιακών-χορώ-37317

Περίπου 2.500 χορευτές, 100 μουσικοί, μέλη των Δ.Σ. των 431 Ποντιακών Σωματείων από όλα τα μέρη της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της Ενωσης Ποντίων της περιοχής μας καθώς και φίλοι της διοργάνωσης θα βρεθούν εφέτος στην Λάρισα στο καθιερωμένο ετήσιο Πανελλαδικό Φεστιβάλ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στις 19.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης.

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην μνήμη του ποντιακής καταγωγής συγγραφέα και δημοσιογράφου, Δημήτρη Ψαθά και θα τιμηθεί το συνολικό έργο του αλλά και η προσφορά του στη διάσωση της προσφυγικής μνήμης.

Παράλληλα μνημονεύει την ίδρυση της Π.Ο.Ε και τα δέκα χρόνια πορείας της στην κοινωνία τιμώντας την πορεία αυτήν στο πρόσωπο του πρώτου προέδρου της Ομοσπονδίας, καθηγητού Καρδιολογίας κ. Παρχαρίδη Γεώργιου.

Η έκθεση φωτογραφίας «Ανέσπερος Πέτρα» (Ενότητα Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας) της Λένας Σαββίδου, θα φιλοξενείται στο Θέατρο Ο.Υ.Η.Λ. με στόχο την προβολή του ποντιακού θρησκευτικού πολιτισμού στην τοπική κοινωνία, με έμφαση την μαθητιώσα νεολαία.

Επίσης, τις επόμενες του Φεστιβάλ ημέρες θα ακολουθήσουν προβολές των ταινιών του Δημήτρη Ψαθά, σε διάφορες αίθουσες της πόλης, με οργανωτές τα Ποντιακά Σωματεία της Λάρισας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου