ΕΞΟΔΟΣ

Εορταστική συναυλία

εορταστική-συναυλία-37335

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου

H Φιλαρμονική της πόλης μας γιορτάζει φέτος τα 90 χρόνια λειτουργίας της. Από το 1924 που πρωτοσυστάθηκε στην πόλη μας ως Φιλαρμονική Βόλου, μετρά φέτος 90 χρόνια δημιουργίας εξέλιξης, ιστορίας και πολιτισμού.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, ενταγμένη πια στο πλαίσιο του διευρυμένου «καλλικρατικού» Δήμου, στο Τμήμα Μουσικής της Διεύθυνσης Πολιτισμού του «Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού, Πολιτισμού-Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου»(ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ)Δήμου Βόλου, αν και περιορισμένη αριθμητικά στον αριθμό των μελών της, συνεχίζει να δραστηριοποιείται.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της συμπλήρωσης 90 χρόνων, θα παρουσιαστεί μια πρώτη εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας (Σταδίου – Μανδηλαρά). Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στις 8.00 το βράδυ η ορχήστρα της Φιλαρμονικής θα μοιραστεί με τους πολίτες του βόλου την εορταστική της διάθεση με ένα πλούσιο πρόγραμμα μελωδίας και ελληνικού τραγουδιού. Θα ακουστούν τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζηδάκη, Στ. Ξαρχάκου, Σ. Κουγιουμτζή, Β. Τσιτσάνη και άλλων γνωστών Ελλήνων συνθετών.

Με τους μουσικούς της Φιλαρμονικής θα συμπράξουν οι: Βασίλης Αγροκώστας, Κατερίνα Αποστολοπούλου με τη χορωδία του 10ου Γυμνασίου Βόλου, καθώς και οι Στέφανος – Μάριος Εμαννουήλ, Ιωάννα Λαζάρου. Οι μουσικοί της Φιλαρμονικής που συμμετέχουν είναι οι: Λίντα Αρσενοπούλου, Χρήστος Ασπρούδης, Θανάσης Γατής, Μαρία Γκιούρκη, Κρινούλα – Μίνα Κακλιά, Κώστας Κουτριάνος, Γιώργος Κερασιώτης, Βαγγέλης Μπακάλης, Ελένη Μπάρτζου, Κατερίνα Παπαϊωάννου, Δημήτρης Παππάς, Κατερίνα Παρλιάρου, Λευτέρης Στράκας, Βάϊος Τακτικός, Θανάσης Τακτικός, Θόδωρος Φακίδης, Ελευθερία Φραγκουδάκη, Νίκος Χατζηνικολάου και οι δόκιμοι μουσικοί : Αργύρης Ασπρούδης, Ματούλα Μανιώτη, Βασιλεία Πιπιλή.

Εκτακτη συμμετοχή του Μάκη Παπαδιακουμή στο ακορντεόν και Γιάννη Πολίτη στο μπουζούκι.

Τις ενορχηστρώσεις – διασκευές υπογράφουν οι: Γιώργος Καρυδάκης, Αγγελος Μαντζαφλέρης, Βασίλης Τασούδης. Διεύθυνση Χορωδίας – Διδασκαλία: Κατερίνα Αποστολοπούλου. Διεύθυνση Ορχήστρας – Επιμέλεια προγράμματος: Βασίλης Τασούδης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους τους φιλόμουσους για ν’ απολαύσουν και να ταξιδέψουν με τους ήχους της Φιλαρμονικής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου