ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέα δημιουργική χρονιά

νέα-δημιουργική-χρονιά-55587

Σε κορυφαία διοργάνωση της Αθήνας το Δημοτικό ΙΙΕΚ Βόλου

Ενδύματα και κοσμήματα που έχουν δημιουργηθεί από σπουδαστές του Δημοτικού ΙΕΚ θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της διοργάνωσης Athens Xclusive Designers Week. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Οκτωβρίου στις 15.00 στο Μέγαρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στη λεωφόρο Συγγρού.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εγγραφές στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ. Οι νέες εγγραφές ανέρχονται στις 93 και οι σπουδαστές που συνεχίζουν στο δεύτερο έτος σπουδών αριθμούν τα 67 άτομα.

Τα 26 άτομα τα οποία αποτελούν το εκπαιδευτικό προσωπικό, εκ των οποίων οι 23 αποτελούν νέο προσωπικό που προσλήφθηκε για την ικανοποίηση των εκπαιδευτικών αναγκών του Ινστιτούτου σύμφωνα με το ΦΕΚ 4565 με οκτάμηνη σύμβαση, καλύπτουν όλες τις απαιτούμενες ανάγκες για την κάλυψη των γνωστικών και εργαστηριακών αντικειμένων των εκπαιδευτικών τμημάτων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου ξεκινάει τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου με τον αγιασμό που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 20:00.

Οι υπεύθυνοι του Δημοτικού ΙΙΕΚ ξεκινούν με θετική ενέργεια τη νέα περίοδο «που ευελπιστούμε να «ξεπεράσει» σε δραστηριότητα την προηγούμενη, η οποία σημειωτέον ήταν μια τις πιο επιτυχημένες, με τις δράσεις για την εφαρμογή QR Antipolis, καθώς και την διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού συνεδρίου των σχολών Αργυροχρυσοχοΐας (PLE)» όπως υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά.

«Η νέα δημοτική αρχή πιστεύει ακράδαντα στην εκπαίδευση των νέων ανθρώπων σε επαγγέλματα τεχνικά όπου ως σπουδαστές αλλά εν συνεχεία ως επαγγελματίες θα μπορέσουν να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, τη φαντασία, τη δημιουργικότητά τους και τις νέες ιδέες τους. Να ενημερώσουμε επίσης ότι με τη νέα σχολική χρονιά στο ΔΙΕΚ θα λειτουργήσουν νέοι κύκλοι σεμιναρίων για κόσμημα, ένδυμα και διακόσμηση, για άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να περνούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, μαθαίνοντας τέχνες που θα τους φανούν χρήσιμες στην δύσκολη καθημερινότητα που όλοι μας βιώνουμε» επισημαίνει από την πλευρά της η πρόεδρος του Δ.Σ της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, Αναστασία Μορφογιάννη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 24210 56446, στην ιστοσελίδα www.diek.gr, αλλά και στα γραφεία της σχολής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου