ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καρφιά του ΔΣΑ για την Αλαμουντίν-Κλούνεϊ

καρφιά-του-δσα-για-την-αλαμουντίν-κλού-59877

Να συσταθεί ειδική επιστημονική επιτροπή με έλληνες νομικούς, η οποία θα συνδράμει την προσπάθεια της Πολιτείας για τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα διά της νομικής οδού, ζητεί ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ) με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην επιτροπή αυτή, «η οποία θα επέχει θέση νομικού παραστάτη των πολιτειακών οργάνων» ο ΔΣΑ προτείνει «να συμμετέχουν και να προσφέρουν εθελοντικώς τις υπηρεσίες τους έλληνες νομικοί ειδήμονες εγνωσμένου κύρους, οι οποίοι θα συμβάλουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους στη διεκδίκηση των Γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο».

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα βρίσκεται για το θέμα αυτό η διεθνούς φήμης δικηγόρος Αμάλ Αλαμουντίν, η οποία θα προσφέρει στην κυβέρνηση νομικές συμβουλές για την επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Η Αμάλ Αλαμουντίν μαζί με τους διακεκριμένους νομικούς Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ και ο αρχαιολόγος Ντέιβιντ Χιλ, πρόεδρος του Παγκόσμιου συνδέσμου για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, συναντήθηκαν με τον υπουργό Πολιτισμού, ενώ την Τετάρτη θα έχουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου