ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανέστειλαν την 48ωρη απεργία τους οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ

ανέστειλαν-την-48ωρη-απεργία-τους-οι-ηθο-65693

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τελικά οι προγραμματισμένες παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς οι ηθοποιοί του θεάτρου ανέστειλαν την 48ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπροσωπευτικής Επιτροπής των ηθοποιών η απεργία αναστέλλεται «γιατί μετά από συντονισμένες κινήσεις του καλλιτεχνικού διευθυντή καταβλήθηκαν οι δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων».

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως «το βασικό αίτημά μας για αύξηση της κρατικής επιχορήγησης, παραμένει στην πρώτη γραμμή».

Το ΚΘΒΕ εγκαινιάζει τη χειμερινή περίοδο λειτουργίας του με το έργο του Ιουλίου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» που ανεβάζει η παιδική του σκηνή. Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει αυτή την Κυριακή.

Η παραγωγή, θεατρική διασκευή του έργου του Ιουλίου Βερν, από τον Στέλιο Χατζηαδαμίδη, σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Μάρκου, συνδιαμορφώθηκε στο πλαίσιο των τριών περιόδων των αντίστοιχων κύκλων θεατρικών εργαστηρίων που διοργάνωσε το καλοκαίρι το ΚΘΒΕ, με μαθητές δημοτικού και γυμνασίου της πόλης.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου