ΕΞΟΔΟΣ

«Κάποτε στη Νέα Υόρκη»

κάποτε-στη-νέα-υόρκη-126741

Μελόδραμα εποχής στις θερινές προβολές του Σινέ Μεσόγειος στην Εξωραϊστική

Με την ταινία «Κάποτε στη Νέα Υόρκη» συνεχίζεται ο κύκλος προβολών του Σινέ Μεσόγειος στο θερινό σινεμά Εξωραϊστική έως και σήμερα Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στις 9.30 μμ. Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γκρέι Σενάριο: Τζέιμς Γκρέι, Ρικ Μανέλο Πρωταγωνιστούν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Χοακίν Φοίνιξ, Τζέρεμι Ρένερ, Άντζελα Σαραφιάν.

Ένα μελόδραμα εποχής με καφεκίτρινα χρώματα σέπιας και ερμηνείες λεπτών αποχρώσεων από έναν μετρ του αστυνομικού νουάρ (Η Μικρή Οδησσός, Σε επικίνδυνη τροχιά), που μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του 1921, όπου σκάει το μεγάλο κύμα των μεταναστών από την Ευρώπη.

Οι αδελφές Εύα και Μάγδα Σιμπούλσκα από την Πολωνία αποβιβάζονται στο νησάκι Ελις Αιλαντ της Νέας Υόρκης. Η μικρότερη Μάγδα (Angela Sarafyan), άρρωστη από φυματίωση, μεταφέρεται αμέσως στην απομόνωση, ενώ η Εύα (Marion Cotillard) προωθείται προς επαναπατρισμό. Δωροδοκώντας τους φύλακες, ο «σκοτεινός» δανδής Μπρούνο (Joaquin Phoenix) καταφέρνει να πάρει την Ολγα μαζί του στη Νέα Υόρκη, για να της προσφέρει στέγη και δουλειά σε ένα καμπαρέ της συμφοράς, όπου είναι παρουσιαστής. Γρήγορα, όμως, η Εύα θα καταλάβει ότι ο Μπρούνο την προορίζει για την ομάδα με τα εκδιδόμενα κορίτσια του. Ο ανέμελος εξάδελφός του, ταχυδακτυλουργός Ορλάντο (Jeremy Renner), γοητεύει την Εύα, γοητεύεται από αυτήν και της υπόσχεται μια ζωή μακριά από το ημίφως των καταγωγίων της Νέας Υόρκης, στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια. Οι δυο άντρες μοιραία θα συγκρουστούν και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Με πρωταγωνιστικό δίδυμο την εκθαμβωτική Μαριόν Κοτιγιάρ και τον «χαμαιλέοντα» της υποκριτικής, Χοακίν Φοίνιξ, ο Γκρέι ποντάρει περισσότερο στο ερμηνευτικό σκέλος. Οι πρωταγωνιστές του τον δικαιώνουν. Η Κοτιγιάρ, ως Εύα, έχοντας αποκτήσει μια πειστική σλαβική προφορά της μετανάστριας, σηκώνει στους ώμους της το μεγαλύτερο βάρος της ταινίας. Ο Φοίνιξ, που τα τελευταία χρόνια διακρίθηκε για τις στιβαρές ερμηνείες του (τα οσκαρικά «The Master» και «Ηer» ακόμη συζητιούνται), διαπρέπει ως ταραχώδης Μπρούνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου