ΕΞΟΔΟΣ

«Κάποτε στη Νέα Υόρκη» στην Εξωραϊστική

κάποτε-στη-νέα-υόρκη-στην-εξωραϊστι-133086

Με την ταινία «Κάποτε στη Νέα Υόρκη» συνεχίζεται ο κύκλος προβολών του Σινέ Μεσόγειος στο θερινό σινεμά Εξωραϊστική έως και τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στις 9.30 μμ. Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γκρέι Σενάριο: Τζέιμς Γκρέι, Ρικ Μανέλο Πρωταγωνιστούν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Χοακίν Φοίνιξ, Τζέρεμι Ρένερ, Αντζελα Σαραφιάν.

Ενα μελόδραμα εποχής με καφεκίτρινα χρώματα σέπιας και ερμηνείες λεπτών αποχρώσεων από έναν μετρ του αστυνομικού νουάρ (Η Μικρή Οδησσός, Σε επικίνδυνη τροχιά), που μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του 1921, όπου σκάει το μεγάλο κύμα των μεταναστών από την Ευρώπη.

Με πρωταγωνιστικό δίδυμο την εκθαμβωτική Μαριόν Κοτιγιάρ και τον «χαμαιλέοντα» της υποκριτικής, Χοακίν Φοίνιξ, ο Γκρέι ποντάρει περισσότερο στο ερμηνευτικό σκέλος. Οι πρωταγωνιστές του τον δικαιώνουν. Η Κοτιγιάρ, ως Εύα, έχοντας αποκτήσει μια πειστική σλαβική προφορά της μετανάστριας, σηκώνει στους ώμους της το μεγαλύτερο βάρος της ταινίας. Ο Φοίνιξ, που τα τελευταία χρόνια διακρίθηκε για τις στιβαρές ερμηνείες του (τα οσκαρικά «The Master» και «Ηer» ακόμη συζητιούνται), διαπρέπει ως ταραχώδης Μπρούνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου