ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δίνουν «γην και… φοροελαφρύνσεις» στους παραγωγούς του Χόλιγουντ

δίνουν-γην-και-φοροελαφρύνσεις-στ-147011

Η πολιτεία της Καλιφόρνιας θα τριπλασιάσει τις φορο-ελαφρύνσεις προς την κινηματογραφική βιομηχανία προκειμένου να περιοριστεί η φυγή κινηματογραφικών παραγωγών προς άλλες χώρες με πιο γενναιόδωρες επιδοτήσεις.

Ο κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν δήλωσε την Τετάρτη ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία στο νομοθετικό σώμα της Καλιφόρνιας για να αυξηθεί το ποσό των φορολογικών ελαφρύνσεων στα 330 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, σε ένα σχέδιο πενταετίας που θα έχει συνολικό ύψος 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια. Εως τώρα οι φορολογικές ελαφρύνσεις για τις ταινίες είχαν ανώτατο όριο τα 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

«Αυτή η νομοθεσία θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόγραμμά μας για φορολογικές ελαφρύνσεις στον κινηματογράφο και παρέχει απασχόληση σε χιλιάδες καλιφορνέζους», δήλωσε ο κυβερνήτης Μπράουν.

Η ανακοίνωση του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας επισημαίνει ότι «τα τελευταία 15 χρόνια, η παραγωγή ταινιών μειώθηκε κατά σχεδόν 50% στην Καλιφόρνια. Το 2013, οι 21 από τις 23 νέες σειρές μεγάλης αποδοχής γυρίστηκαν εκτός της Πολιτείας».

Το σχέδιο πρέπει να περάσει από τη Γερουσία της πολιτείας αυτή την εβδομάδα αλλά έχει ήδη εγκριθεί από την Ανω Βουλή. Οι φορολογικές ελαφρύνσεις θα τεθούν σε ισχύ από το οικονομικό έτος 2015-2016.

Η κινηματογραφική βιομηχανία είναι «ένα στολίδι που παρέχει ποιοτικές θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για τις οικογένειες της μεσαίας τάξης σε κάθε περιοχή της πολιτείας μας.

Σήμερα στέλνουμε το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι οι κάμερες να συνεχίσουν να περιοδεύουν και οι προβολείς να εξακολουθούν να φωτίζουν στην πολιτεία μας για πολλά χρόνια ακόμη» δήλωσε ο πρόεδρος της Γερουσίας της πολιτείας της Καλιφόρνιας Κέβιν ντε Λέον.

Πρόσθεσε δε ότι πέρα από τις κάμερες, η κινηματογραφική βιομηχανία παρέχει επίσης απασχόληση και σε πολλά ανεξάρτητα επαγγέλματα.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου