ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Γιορτή ελιάς στη Δράκεια Πηλίου

πλήθος-κόσμου-στη-γιορτή-ελιάς-στη-δρά-153278

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις της γιορτής ελιάς, στη Δράκεια Πηλίου.

Η γιορτή ελιάς, που διοργανώθηκε από τον αναπτυξιακό-πολιτιστικό Σύλλογο «Η ΔΡΑΚΕΙΑ», σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δράκειας καθώς και το τοπικό συμβούλιο, προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών, με ποικιλία εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα, η γιορτή ξεκίνησε την Κυριακή 9 Αυγούστου με ομιλία από τον γεωπόνο κ. Ευστάθιο Κουτσερή, σχετικά με την καλλιέργεια της ελιάς, αλλά και την βοτανολογία. Το ίδιο πρωί η πλατεία της Δράκειας γέμισε παιδικά χαμόγελα, με τους νέους του χωριού να έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό για να απασχολήσουν τα παιδιά δημιουργικά. Ετσι, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια ζωγραφιά με θέμα την ελιά, να διασκεδάσουν με παραδοσιακά παιχνίδια, ενώ δοκίμασαν και τις μαγειρικές τους ικανότητες παρασκευάζοντας ελιόψωμο.

Τη Δευτέρα 11 Αυγούστου οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με γιορτή στο εξωκκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου μετά την θεία λειτουργία μοιράστηκε το παραδοσιακό ρεβυθόρυζο φτιαγμένο από γυναίκες του χωριού και ακολούθησαν τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγία από την χορωδία του Ομίλου Ερευνών Πηλίου. Στην συνέχεια το χορευτικό τμήμα Αγριάς-Δράκειας παρουσίασε Πηλιορείτικους χορούς σε συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας «Πήλιον Ηχος» με τους Μούτο Κων/νο, Κερασιώτη Γιώργο, Τσεργούλα Νίκο, Αποστολόπουλο Χρήστο και Λύτρα Αναστασία.

Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός μαγειρικής με θέμα την ελιά, και διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής, ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε χορευτική συνάντηση με συμμετοχή των Συλλόγων: Χορευτικά τμήματα Αγριάς-Δράκειας, Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαγοράς «Γιάνης Κορδάτος», Θρακιώτες Μαγνησίας, Ε.Δ.Ρ.Α.Μ.Ε. Παναγιώτης Αχειλάς. Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με τους Νίκο Μούτσελο, Τσιπτσέ Λίλια, Σαρακατσάνο Μάριο, Νίτη Λαυρέντη και Λύτρα Αναστασία.

Την αυλαία έκλεισε η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα των νέων και παιδιών της Δράκειας (η οποία φέτος κλείνει 10 χρόνια ενεργούς δράσης), την Τετάρτη 13 Αυγούστου, παρουσιάζοντας δυο έργα, «Η κοπάνα του Σκανδαλούλη», της Δήμητρας Μυλωνάκη, και «Η κληρονομιά», γραμμένο από τους νέους της ομάδας, χαρίζοντας στιγμές γέλιου και χαράς στο κοινό. Η θεατρική παράσταση είχε την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας παρέχοντας την ηχητική κάλυψη. Πριν την παράσταση ο Σύλλογος «Η ΔΡΑΚΕΙΑ», βράβευσε την κυρία Τζούντιθ Πάρκερ, δίνοντάς της μια τιμητική πλακέτα για την προσφορά της ως γιατρό, αλλά και για τη συμβολή της στην ανάπτυξη των πολιτιστικών δράσεων του χωριού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου