ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιορτή Κρασιού στη Νέα Αγχίαλο

γιορτή-κρασιού-στη-νέα-αγχίαλο-162121

Άνοιξε την Πέμπτη η αυλαία της φετινής γιορτής κρασιού της Νέας Αγχιάλου, όπου φέτος δίνουν το «παρών» δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως η Γλυκερία, ο Ν. Μακρόπουλος και ο Β. Τερλέγκας, διασκεδάζοντας τους επισκέπτες με παλιές και νέες επιτυχίες του λαϊκού τραγουδιού. Το πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα της Γιορτής συμπληρώνουν οι ντόπιοι καλλιτέχνες Γ. Πάγκαλος και Αΐντα, οι οποίοι έχουν αγαπηθεί από το κοινό για το κέφι που σκορπούν στις εμφανίσεις τους. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται και φέτος από το Δήμο Βόλου και τη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου σε συνεργασία με τον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Δήμητρα» και τους συλλόγους της περιοχής, στην παραλία της Νέας Αγχιάλου.

Σε όλους τους επισκέπτες της Γιορτής, θα προσφερθεί δωρεάν παγωμένο κρασί από τον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Δήμητρα». Οι διοργανωτές υπόσχονται ένα διασκεδαστικό τετραήμερο με γλέντι μέχρι πρωίας και καλούν όλους τους δημότες να επισκεφτούν την Γιορτή Κρασιού.

Το πρόγραμμα, συγκεκριμένα, έχει ως εξής:

Σήμερα Σάββατο 16 Αυγούστου ο Νίκος Μακρόπουλος σ’ ένα μοναδικό λαϊκό πρόγραμμα με παλιές και νέες επιτυχίες του. Είσοδος 10 ευρώ.

Την Κυριακή 17 Αυγούστου η Γλυκερία θα ταξιδέψει τους επισκέπτες σε όλη την Ελλάδα με την εκπληκτική φωνή της, χαρίζοντας κέφι και διασκέδαση. Είσοδος: 5 ευρώ.

Η Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου, από τους σημαντικότερους πλέον θεσμούς για την περιοχή, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1960. Πάντα επικρατούσε κέφι, ενθουσιασμός και διασκέδαση ανάλογη με εκείνη που υπήρχε τις μέρες του τρύγου στην Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας. Το μεράκι για την καλλιέργεια της αμπελουργίας, παραμένει η σημαντικότερη κοινή πολιτιστική παράμετρος της παλαιάς και της Νέας Αγχιάλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου