ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία στην Αγχίαλο

συναυλία-στην-αγχίαλο-168846

Η 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με αφορμή τον εορτασμό της Αυγουστιάτικης πανσέληνου θα διοργανώσει ένα διήμερο μουσικών εκδηλώσεων στον Αρχαιολογικό χώρο της Βασιλικής Α (Αγίου Δημητρίου) των Φθιωτίδων Θηβών – Νέας Αγχιάλου σήμερα 9 και αύριο 10 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο 9 Αυγούστου στις 9μ.μ σε συνδιοργάνωση με την Δημοτική επιχείρηση Δ.Ο.Ε.Π.ΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Βόλου θα πραγματοποιηθεί συναυλία «Τραγούδια του φεγγαριού» με την Έρρικα Πατρικίου. Στο πιάνο θα συνοδεύει ο Ηλίας Χατζόγλου. Θα ακουστούν τραγούδια Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και άλλων γνωστών Ελλήνων συνθετών.

Tο κοινό θα απολαύσει μελοποιημένο ποίημα ή στίχος. Κάθε τραγούδι θα λειτουργεί ως μια αυτόνομη ιστορία, που κάτι έχει να διηγηθεί. Το ελληνικό τραγούδι έμαθε να μεταλλάσσεται χωρίς να χάνει τις ρίζες του, επιβιώνοντας στις δύσκολες αλλά και σε “ευδαιμονικές” στιγμές της ιστορίας, καταφέρνοντας με θαυμαστό τρόπο να καταγράφει και να μεταφέρει τη γλώσσα, τις συνήθειες και τις αγωνίες ενός ολόκληρου λαού. Αττίκ, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Κραουνάκης και άλλοι σημαντικοί Ελληνες συνθέτες των οποίων τα τραγούδια έχουνε μείνει αναλλοίωτα στο χρόνο θα παρουσιαστούν από την Έρρικα Πατρικίου με τη συνοδεία του πιάνου και το φως της Πανσελήνου.

Αύριο Κυριακή 10 Αυγούστους στις 9μ.μ σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο των Αγχιαλιτών της Αθήνας «Η Αγχίαλος» θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση «Όταν το τραγούδι συναντά την πανσέληνο» με την Μπέττυ Νικολέση. Στο πιάνο θα συνοδεύει ο Στάθης Θεοχαράκης. Τιμητική συμμετοχή ο συνθέτης Slobodan Markovic.

.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου