ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρόβλημα υγείας για τον σκηνοθέτη Γιώργο Σκαλενάκη

πρόβλημα-υγείας-για-τον-σκηνοθέτη-γιώ-169849

Σοβαρό πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει ο γνωστός σκηνοθέτης Γιώργος Σκαλενάκης σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κινηματογραφικής Σχολής Σταυράκου. Τις τελευταίες ημέρες ο Σκαλενάκης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα της Σχολής έχει ανάγκη αίματος. Εδώ και αρκετά χρόνια ο 88χρονος σήμερα σκηνοθέτης (Πορτ Σάιντ Αιγύπτου, 17 Μαΐου 1926), δίδασκε στην Σχολή Σταυράκου. Σήμερα είναι επίτιμος καθηγητής της.

Ο Γιώργος Σκαλενάκης σπούδασε κινηματογράφο στην Πράγα όπου γύρισε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, «Τα Μπλουζ της Πράγας». Τον Ιανουάριο του 1966, άρχισε να γυρίζει την πρώτη ελληνική ταινία του, τις «Διπλοπενιές», που μαζί με το «Αχ, αυτή η γυναίκα μου!» και την «Επιχείρηση Απόλλων» υπήρξαν οι μεγαλύτερες επιτυχίες του. Καλλιτεχνική επιτυχία του ήταν η «Ντάμα σπαθί» που γυρίστηκε στο Ναύπλιο.

Όποιος επιθυμεί να προσφέρει αίμα στον Γιώργο Σκαλενάκη, αναφέρει στην αιμοδοσία το ονοματεπώνυμο του (όνομα πατρός Βασίλειος) και το όνομα του νοσοκομείου. Δεν είναι απαραίτητο να μεταβεί στο ίδιο το νοσοκομείο.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου