ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Μουσείο Μηλεών συμμετέχει στον εορτασμό για τα 100 χρόνια του Ναυτοπροσκοπισμού

το-μουσείο-μηλεών-συμμετέχει-στον-εορ-180930

Αυτές τις μέρες και για έξι μέρες οι Μηλιές σφύζουν από ζωή καθώς κάθε πρωί διακόσιοι περίπου νεαροί Ναυτοπρόσκοποι επισκέπτονται το χωριό στο πλαίσιο εκδηλώσεων που έχει οργανώσει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, γιορτάζοντας τα 100 χρόνια του Ναυτοπροσκοπισμού στον τόπο μας.

Στα πλαίσια της 5ης Ναυτοπροσκοπικής Ρεγκάτας που πραγματοποιείται στα Καλά Νερά με την υποστήριξη του Δήμου Ν. Πηλίου περίπου 1.200 αγόρια και κορίτσια από διάφορα μέρη της Ελλάδας, φορώντας τη χαρακτηριστική στολή, ακολουθώντας τον αρχηγό τους, ταξιδεύοντας με το τρενάκι, περιδιαβαίνουν το χωριό συμμετέχοντας στο πρόγραμμα που τους προσφέρει τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία και την παραδοσιακή ζωή, τη φύση, τα έθιμα και τις ασχολίες του χωριού που τους φιλοξενεί για μία μέρα.

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται επίσκεψη στο Τοπικό Μουσείο και στην έκθεση για τον Κένταυρο Χείρωνα που έχει οργανώσει το Μουσείο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γρηγόριος Κωνσταντάς και στεγάζεται στο Ευδόξιο Πνευματικό Κέντρο, απέναντι από το κτήριο της Δημοτικής Κοινότητας.

Το Μουσείο είναι ανοικτό κάθε μέρα εκτός Δευτέρας και Τρίτης 10 -2.30 και 7 – 9.

Η έκθεση για τον Κένταυρο Χείρωνα λειτουργεί έως 31 Αυγούστου κάθε μέρα εκτός Δευτέρας και Τρίτης 12 – 2 και 7 – 9 και πλαισιώνεται από εκπαιδευτικό φυλλάδιο και εικαστική δραστηριότητα για παιδιά.

Τηλ. επικοινωνίας: 24233 50300 και 6945 811 081.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου