ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αποσύρθηκε η αφίσα της ταινίας «Χελωνονιτζάκια» που θύμιζε την 11η Σεπτεμβρίου

αποσύρθηκε-η-αφίσα-της-ταινίας-χελων-182116

Την αφίσα της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Χελωνονιντζάκια» απέσυρε η Paramount μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε, επειδή παρέπεμπε στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρία ζήτησε συγγνώμη για την κυκλοφορία της αφίσας.

Στην επίμαχη αφίσα οι τέσσερις φανταστικοί ήρωες της ταινίας εμφανίζονται να πέφτουν από έναν φλεγόμενο ουρανοξύστη, ενώ αναγράφεται και η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας στην Αυστραλία, που έχει ορισθεί στις 11 Σεπτεμβρίου.

Η ομοιότητα της αφίσας με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν τον πλανήτη πριν 13 χρόνια προκάλεσε θυμό και έκπληξη στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε στο διαδίκτυο η Paramount, διέγραψε από το twitter και το facebook την αφίσα και παραδέχτηκε πως ο συνδυασμός της εικόνας με την ημερομηνία ήταν λανθασμένη επιλογή.

Σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Λυπούμαστε βαθιά που χρησιμοποιήσαμε αυτή την αφίσα στα πλαίσια της καμπάνιας προώθησης της κυκλοφορίας της ταινίας στις αυστραλιανές αίθουσες, στις 11 Σεπτεμβρίου. Δεν είχαμε στόχο να προσβάλουμε κανέναν και λάβαμε άμεσα μέτρα για διακοπή της χρήσης της».

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί η 28χρονη αμερικανίδα ηθοποιός και μοντέλο Μέγκαν Φοξ, βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1984.

Τα «Χελωνονιτζάκια» θα κάνουν πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 8 Αυγούστου, ενώ στην Ελλάδα, έχει προγραμματιστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου