ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνές φεστιβάλ

διεθνές-φεστιβάλ-190624

Παραδοσιακά συγκροτήματα απ’ όλο τον κόσμο στη Ν. Αγχίαλο

Το «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών Νέας Αγχιάλου» διοργανώνουν η Ενωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο των Εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου και τον Δήμο Βόλου, μέσα στα πλαίσια των καλοκαιρινών τους εκδηλώσεων, το οποίο θα διαρκέσει έως αύριο στον παραλιακό χώρο της Γιορτής Κρασιού Νέας Αγχιάλου, προσπαθώντας να συνδέσουν τον τουρισμό με την παράδοση και την ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στο «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Νέας Αγχιάλου», συμμετέχουν οι χώρες της Ινδονησίας με το παραδοσιακό συγκρότημα Listra, της Βουλγαρίας με το συγκρότημα «Ethnofolk», της Σερβίας με το παραδοσιακό του συγκρότημα «Hajduk Stankο» και η Ακαδημαϊκή σχολή θεάτρου, μουσικής και χορού «Zoryany» της Ουκρανίας. Οι ξένες αποστολές θα παρουσιάζουν καθημερινά διαφορετικά προγράμματα που θα μας περιπλανήσουν στα ακούσματα των χωρών τους.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στις 8.00μμ από την κεντρική πλατεία της Νέας Αγχιάλου μέχρι τον παραλιακό χώρο της εκδήλωσης της Γιορτής Κρασιού. Θα παρουσιαστούν τα χορευτικά συγκροτήματα: Πολιτιστικός σύλλογος Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Το Εγγλεζονήσι», Χορευτικό συγκρότημα «LISTRA» (Lingkung Seni Tradisional) – Ινδονησία, Χορευτικό συγκρότημα «ETHNOFOLK» – Βουλγαρία, Λαογραφικός Σύλλογος Βορειοηπειρωτών «Οι Χαόνες», Ακαδημαϊκή Σχολή θεάτρου, μουσικής και χορού «ZORYANY» – Ουκρανία, Παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα «HAJDUK STANKO» SABAC – Σερβία, Περιφερειακό Τμήμα χορού Αλμυρού Λυκείου Ελληνίδων Βόλου.

Αύριο στις 9 μμ θα παρουσιαστούν τα συγκροτήματα: Χορευτικό Συγκρότημα Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου Δήμου Βόλου, Παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα «HAJDUK STANKO» SABAC – Σερβία, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Νομού Μαγνησίας, Ακαδημαϊκή Σχολή θεάτρου, μουσικής και χορού «ZORYANY» – Ουκρανία, Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Συκέας Ελλασώνας, Χορευτικό συγκρότημα «ETHNOFOLK» – Βουλγαρία, Χορευτικό συγκρότημα «LISTRA» (Lingkung Seni Tradisional) – Ινδονησία, Σύλλογος εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου.

Μετά το τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με την συμμετοχή του Γιώργου Πάγκαλου και της Aida και με τον γνωστό σε όλους μας Νίκο Μούτσελο αφιλοκερδώς.

Ενδεικτική τιμή εισόδου για σήμερα και αύριο είναι 2 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου