ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Οι τρεις φίλοι»

οι-τρεις-φίλοι-195433

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής της Πειραματικής Σκηνής για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με το έργο «Οι Τρεις φίλοι» της Γαλάτειας Καζαντζάκη που ήταν ένα από τα σχολικά βιβλία του 1923 για τη Β! τάξη του δημοτικού σχολείου.

Το έργο περιγράφει τις περιπέτειες τριών παιδιών, του Σπύρου, της Ανθούλας και του αδελφού της Νίκου σε ένα έρημο νησί, στο οποίο βρίσκονται ως οι μόνοι επιζήσαντες ναυαγοί από το πλοίο με το οποίο ταξίδευαν. Τα τρία αυτά παιδιά- ήρωες του βιβλίου χαρακτηρίζονται από την εργατικότητά τους, την εφευρετικότητά τους, το συλλογικό πνεύμα και το δυναμισμό τους.

Η ιδιαιτερότητα του έργου αυτού δεν βρίσκεται μόνο στη χρήση της δημοτικής γλώσσας, αλλά στο γεγονός, ότι εκφράζει τη νέα παιδαγωγική φιλοσοφία της εποχής του, η οποία έχει στο κέντρο της το παιδί και τον κόσμο του και κυριαρχείται από αντιαυταρχικό πνεύμα, συλλογικότητα και κοινωνικότητα.

Το έργο παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Χριστίνας Δημητρίου, ζωγραφική σκηνικού Ράνιας Βελέτζα, κοστούμια Βασιλικής Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, στίχοι τραγουδιών Μαρίας Κολίτσα, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι : Σπύρος Χαλκιάς, Γιάννης Σεχίδης, Άννα Παρασκευά, Θάλεια Κόγκα.

Παραστάσεις για τα σχολεία που θέλουν να παρακολουθήσουν το έργο δίνονται στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας-Σταδίου)

Η τιμή του εισιτηρίου για τις σχολικές παραστάσεις είναι 3 ευρώ ανά μαθητή, ενώ τα άπορα παιδιά δεν πληρώνουν εισιτήριο και τα αδέλφια πληρώνουν ένα εισιτήριο. Πληροφορίες για κλείσιμο παραστάσεων δίνονται στο τηλέφωνο 6943946319.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου